Print this page

Κρέπες με σπιτική πραλίνα φουντουκιού και φρέσκα φρούτα

Μπορείτε να απολαύσετε αυτή τη φανταστική σπιτική πραλίνα φουντουκιού και σε άλλες συνταγές σας!

Μια λαχταριστή κρέπα με σπιτική πραλίνα φουντουκιού (χωρίς ζάχαρη παρακαλώ!) και υπέροχα φρέσκα φρούτα; Μια κρέπα που «επιτρέπεται» από κάθε μανούλα!

 

Υλικά για 10 κρέπες

3 μεγάλα αυγά

½  κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
¾ φλυτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως γ.ο.χ.

1 βανίλια

1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Για την πραλίνα φουντουκιού

2 φλυτζάνια φουντούκια

4 κ.σ. κακάο 

5 κ.σ. μέλι

½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

4 κ.σ. λάδι καρύδας

½ φλυτζανιού φρέσκο γάλα

Μια πρέζα αλάτι

 

Φρέσκα φρούτα της επιλογής μας

 

Για τη σπιτική πραλίνα φουντουκιού, βάζουμε τα φουντούκια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185°C για 12 λεπτά. Τα βγάζουμε και όταν λίγο κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε οσο το δυνατόν καλύτερα. Τα μεταφέρουμε στο multi και τα χτυπάμε για όσο χρειαστεί ώσπου να πολτοποιηθούν καλά και να γίνουν σα βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σε πολύ λίγο χρόνο θα έχουμε έτοιμη μια υπέροχη σπιτική πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη! 

 

 

Για να φτιάξουμε τις κρέπες, βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα αυγά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια και χτυπάμε καλά. Αν δεν έχουμε μπλέντερ, μπορούμε να τα αναμίξουμε και με μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και τελευταίο το ελαιόλαδο. Η τελική μας ζύμη θα είναι κρεμώδης και σχετικά παχύρευστη. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε από το μίγμα των κρεπών ποσότητα περίπου ίση με ένα φλυτζανάκι του espresso. Κουνάμε το τηγάνι έτσι ώστε το μίγμα να πάει παντού και αφού η κρέπα ψηθεί από τη μια πλευρά, τη γυρνάμε και απο την ανάποδη. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε όλες τις κρέπες μας.

Παίρνουμε την κρέπα μας, αλείφουμε με πραλίνα και προσθέτουμε από πάνω φετούλες από φρέσκα φρούτα ή ό, τι άλλο μας αρέσει, όπως για παράδειγμα μέλι και ξηρούς καρπούς. Τυλίγουμε και ευχαριστιόμαστε μια λαχταριστή σπιτική κρέπα και πολλά παιδικά χαμόγελα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η συνταγή είναι της Γεωργία Ζερβού από το wwww.cookwithme.gr

 

Tags