Print this page

Τέλειες τούρτες γενεθλίων που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας!

Θέλετε η τούρτα γενεθλίων του παιδιού σας να είναι τέλεια σε εμφάνιση αλλά και σπιτική; Δείτε τους πιο απλούς, αλλά εντυπωσιακούς, τρόπους για να διακοσμήσετε αυτή που φτιάξατε!

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς έμπειρος ζαχαροπλάστης ούτε να ξοδέψει μια περιουσία για να αποκτήσει την πιο όμορφη τούρτα γενεθλίων. Εξάλλου και τα παιδιά πάντα προτιμούν το γλυκό που έφτιαξε η μαμά με τα χεράκια της. Ακόμα, λοιπόν, κι αν δεν θεωρείτε τον εαυτό σας ειδήμονα στη ζαχαροπλαστική ή τη διακόσμηση, σίγουρα μπορείτε να πραγματοποιήσετε κάποια από αυτές τις ιδέες που είναι βέβαιο ότι θα κάνουν εντύπωση!

Με M&Ms

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ετοιμάσετε την τούρτα που θέλετε (ακόμα και ένα απλό κέικ θα είναι μια χαρά), να την καλύψετε με ένα γλάσο της αρεσκείας σας (π.χ. βουτυρόκρεμα ή σαντιγί) και στη συνέχεια και τοποθετήσετε κουφετάκια M&Ms σε όλη την επιφάνεια. Προσοχή: αυτό που κάνει τόσο αρμονική την εικόνα στη συγκεκριμένη τούρτα είναι ότι κάθε χρώμα έχει τοποθετηθεί ξεχωριστά. 

cake3

Με μπαλόνια

Τι θα ήταν τα παιδικά γενέθλια χωρίς μπαλόνια! Στολίστε και την τούρτα με πολύ μικρά μπαλονάκια -θα μπορούσατε να βάλετε τόσα όσα τα χρόναι του παιδιού- τα οποία θα στερεώσετε πάνω σε απλά ξυλάκια για σουβλάκι. Ακόμα κι αν αφήσετε την υπόλοιπη τούρτα εντελώς απλή -μόνο καλυμμένη με ένα λευκό γλάσο ή σαντιγί- θα είναι υπέροχη!

cake13

Με πολύχρωμη τρούφα

cake7

Η τούρα αυτή είναι στην πραγματικότητα ένα απλό κέικ το οποίο κόβετε στα τρία και ενώνετε ξανά βάζοντας ανάμεσα λευκή κρέμα ζαχαροπλαστικής ή βουτυρόκρεμα. Η λεπτομέρεια: Όταν ετοιμάζετε το κέικ, ρίξτε μέσα στη ζύμη χρωματιστή τρούφα. Με το ίδιο υλικό, μπορείτε να κάνετε σχέδια στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα, τον αριθμό των χρόνων του παιδιού:

cake11

(κόψτε το νούμερο σε ένα χαρτόνι και ακουμπήστε το πάνω στην επιφάνεια πριν τη γεμίσετε με τρούφα, Στη συνέχεια, απομακρύνετε προσεκτικά το χαρτόνι και το σχήμα του αριθμού θα έχει μείνει λευκό). 

Τούρτα με χωνάκια

Αφού ετοιμάσετε μια τούρτα με χρωματιστή τρούφα (όπως η από πάνω), στολίζετε γύρω γύρω με σαντιγί σε ροζέτες και "καρφώνετε" σε καθεμία από ένα μικρό χωνάκι για παγωτό. Τα χωνάκια θα τα έχετε από πριν γεμίσει με μια ζύμη που θα φτιάξετε τρίβοντας με τα χέρια σας 3 μεγάλες φέτες κέικ και ενώνοντας τα "ψίχουλα" με μια κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού ή τυρί κρέμα. στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός κορνέ θα τα στολίσετε με σαντιγί την οποία έχετε βάψει με διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Μπορέιτε να βάλετε τόσα χωνάκια όσα τα χρόνια που συμπληρώνει το παιδί.

cake9

Με τον αριθμό των γενεθλίων

cake8

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε μια τούρτα-αριθμό! Απλά, φτιάξτε ένα απλό κέικ σε όποια γεύση προτιμάτε σε μια κλασική στρογγυλή φόρμα. Στη συνέχεια, κόψτε το, για να κάνετε τον αριθμό 3, όπως στη φωτογραφία:

cake10

Στη συνέχεια, καλύψτε το όλο με σαντιγί, κρέμα ζαχαροπλαστικής ή βουτυρόκρεμα και διακοσμήστε τη με όποιο τρόπο θέλετε (όπως με M&Ms). Μπορείτε με την ίδια μέθοδο θα φτιάξετε κι άλλους αριθμούς (σε μερικούς θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κέικ που φτιάξατε σε ορθογώνια φόρμα ή ταψί):

cake12

Τούρτα-αρκουδάκι

Τα παιδιά λατρεύουν τα αρκουδάκια και σίγουρα θα λατρέψουν κι αυτή την τούρτα! Φτιάξτε μια στρογγυλή τούρτα ή κέικ κι άλλο ένα μικρό (σε φόρμα για μάφινς ή cupcakes), το οποίο θα κόψετε στη μέση για να φτιάξετε τα αφτάκια. Στη συνέχεια, με κρέμα λευκή και σοκολάτας θα φτιάξετε, χρησιμοποιώντας ένα κορνέ, το τρίχωμα και τα χαρακτηριστικά του αρκούδου. 

cake6

Με χρωματιστά αστεράκια

cake2

Αφού καλύψετε όλη την επιφάνεια της τούρτας σας με βουτυρόκρεμα ή σαντιγί, μοιράζετε την υπόλοιπη σε μικρά μπολάκια και χρωματίζετε σε πολλά διαφορετικά χρώματα με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Με τη βοήθεια κορνέ με λεπτή μύτη, κάνετε μικρές ροζέτες σε όλη την επιφάνεια, μέχρι να καλυφθεί εντελώς. 

Για τους φαν του μπάσκετ

cake5

Εάν το παιδί σας αγαπάει το μπάσκετ, σίγουρα αυτή η τούρτα-μπάλα του μπάσκετ θα το ενθουσιάσει. Ξεκινάτε με μια στρογγυλή βάση (τούρτα ή κέικ), απλώνετε λευκή βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια και στη συνέχεια με πορτοκαλί και καφέ κουφετάκια κάνετε τα σχέδια της μπάλας. Έτοιμη!!!

Με καραμέλες

Φτιάξτε γύρω γύρω από μια τούρτα που έχετε ετοιμάσει έναν "φράχτη" από γκοφρέτες τύπου ΚΙΤ-ΚΑτ. Καλό είναι να έχετε αλοίψει  την τούρτα γύρω γύρω με βουτυρόκρεμα για να κολλήσουν πάνω οι γκοφρέτες και να στερεωθούν, αλλά μπορείτε και να τα κρατήσετε στη θέση τους δένοντάς τα με μια χρωματιστή κορδέλα.

a8ac4b47841af38af2205e3ff78ce2b7

Στη συνέχεια, καλύψτε όλη την επιφάνεια με χρωματιστά καραμελάκια. 

cake 1