Print this page

Συγκλονιστική τάρτα σοκολάτας

Ελαφριά και δροσερή, δε χρειάζεται ψήσιμο!

Αυτή η τάρτα είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, και επειδή τρώγεται παγωμένη είναι ένα γλυκό ιδανικό για το καλοκαίρι. Μπορείτε να τη φτιάξετε με την ανάλογη ποσότητα στέβιας αντί για ζάχαρη για λιγότερες θερμίδες.

Υλικά

Για τη βάση

- 1 1/4 φλ. σκόνη αμυγδάλου (υπάρχει συσκευασμένη στα σούπερ μέαρκετ ή μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας αλέθοντας ωμά ξεφλουδισμένα αμύγδαλα

- 1/4 φλ. κακάο σε σκόνη

- 1/4 φλ. ζάχαρη άχνη

- 5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

 

Για την κρέμα

- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

- 3/4 φλ. γάλα αμυγδάλου

- 1/4 φλ. βούτυρο

- 85 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

- 3 κ.σ. σκόνη κακάο

- 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη

- 3 αυγά

 

Γαρνίρισμα

- 1 φλ. κρέμα γάλακτος

- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

- 1 βανίλια

 

Πώς θα τη φτιάξετε

Λαδώneτε μια βάση για τάρτες με διάμετρο 23 εκατοστά και αποσπώμενο πάτο. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη σκόνη αμυγδάλου, το κακάο και τη ζάχαρη. Προσθέτετε σιγά σιγά ανακατεύοντας το λιωμένο βούτυρο ώστε το μείγμα να ενωθεί. Στρώνετε το μείγμα στον πάτο και τα πλαϊνά της βάσης για τάρτες, πιέζοντας ώστε να είναι παντού ομοιόμορφο. Την αφήνετε το στο ψυγείο όσο φτιάχνετε την κρέμα.

Για να φτιάξετε την κρέμα, σε ένα μπολ ρίχνετε την κουβερτούρα σε κομμάτια, τη σκόνη και τη ζάχαρη. Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα αμυγδάλου και το βούτυρο. Όταν πάρει βράση, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα και να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας. Ρίχνετε την κρέμα πάνω στην βάση που στο μεταξύ έχει κρυώσει και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρείτε προσεκτικά τα πλαϊνά της φόρμας και βάζετε την τάρτα σε μια πιατέλα.

 

Γαρνίρετε με σαντιγί που θα φτιάξετε χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ξυσμένη σοκολάτα. 

tart