Print this page

Σαλάτα με κοτόπουλο και ψητά μανιτάρια

Δροσιστική αλλά και πολύ χορταστική, αυτή η σαλάτα είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Μια σαλάτα που μπορείτε να φάτε και ως κυρίως γεύμα καθότι είναι ιδιαίτερα χορταστική. Σας προτείνω να τη φτιάξετε για το γραφείο ή την επόμενη φορά που θα έχετε φίλους στο σπίτι! Σε περίπτωση που σας αρέσει το αβοκάντο, να ξέρετε ότι της ταιριάζει πάρα πολύ.

Υλικά για 4 άτομα

Δύο σαλάτες (πράσινη, κόκκινη, σγουρή, ό,τι σας αρέσει)

½ ματσάκι ρόκα

400γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλου

⅓ φλυτζανιού λευκό ξηρό κρασί

15 μανιτάρια πλευρώτους

8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

80γρ παρμεζάνα

Ελαιόλαδο

Ξύδι balsamico

Σκόνη σκόρδου

Αλάτι, πιπέρι

Ρίγανη

Dressing

½ φλυτζανιού ελαιόλαδο

4 κ.σ. ξύδι balsamico

1 γεμάτο κ.γλ. μέλι

Αλάτι, θυμάρι

Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε μια λαμαρίνα στην οποία έχουμε βάλει πρώτα λαδόκολλα. Τα αλοίφουμε με ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο και αφού τα αλατίσουμε, ψήνουμε στον αέρα στους 185°C για 25 λεπτά. Αν μας αρέσει το σκόρδο μπορούμε να βάλουμε λίγη σκόνη από πάνω. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσουν τα κόβουμε σε λίγο μικρότερα κομμάτια, ειδικά τα πιο μεγάλα. Αν κάποια είναι μικρά μπορείτε να τα αφήσετε ως έχουν.

 

 

 

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το βάζουμε όπως είναι σε ένα τηγάνι (χωρίς λάδι) σε δυνατή φωτιά. Το ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα και αφού θωρακιστεί, σβήνουμε με το λευκό κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά. Θέλει προσοχή να μην αφήσουμε να περάσει πολλή ώρα γιατί θα σκληρύνει.

Στη συνέχεια, πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα χοντροκόβουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τις μπουκιές κοτόπουλου, τα μανιτάρια, τις λιαστές ντομάτες και την παρμεζάνα σε φλούδες ή τριμμένη. Χτυπάμε τα υλικά του dressing να ομογενοποιηθούν και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Προσθέτουμε αλάτι και θυμάρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

 

Η συνταγή είναι της Γεωργίας Ζερβού, από το www.cookwithme.gr

 

 

 

 

 

 

  Η συνταγή είναι της Γεωργίας Ζερβού από του www.cookwithme.gr