Print this page

Ταλιατέλες με κοτόπουλο, σπανάκι και τοματίνια

Εύκολη, γρήγορη και σούπερ νόστιμη, αυτή η συνταγή σίγουρα θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους!

Ένας λαχταριστός τρόπος να προσθέσουμε λίγο ακόμα δυναμωτικό σπανάκι στη διατροφή των παιδιών (και τη δική μας)! Ας το δοκιμάσουμε!

Υλικά για 4 άτομα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 στήθη κοτόπουλου

15 τοματίνια

10-12 λιαστές τομάτες

2-3 φλυτζάνια φρέσκο σπανάκι (πλυμμένο και καθαρισμένο)

Μερικά φύλλα βασιλικού

¾ φλυτζανιού γάλα

1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

300γρ ταλιατέλες

Ρίγανη ή θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

 

 

 

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές και αφού ζεστάνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές ώσπου να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα τοματίνια, τις λιαστές τομάτες, το σπάνακι και τον βασιλικό και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ούτως ώστε να μαραθούν ελαφρώς τα λαχανικά μας. Τελευταίο ρίχνουμε το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά χωρίς να χάσει τα υγρά του.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε καλά αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε, ενώ κρατάμε το νερό στο οποίο βράσαμε τα ζυμαρικά γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες στο κοτόπουλο και παράλληλα ρίχνουμε λίγο από το νερό που φυλάξαμε για να γίνει πιο ζουμερό το φαγητό μας. Σας προτείνω να το ρίξετε λίγο λίγο και να δείτε οι ίδιοι πώς θα σας άρεσε να είναι το αποτέλεσμα! Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, ρίγανη ή θυμάρι και λίγο αλατοπιπέρο ακόμα κατά βούληση. Καλή όρεξη!

 

  Η συνταγή είναι της Γεωργίας Ζερβού από το www.cookwithme.gr