Print this page

Κέικ σπανάκι!

Μια πρωτότυπη (και πανεύκολη) συνταγή που θα πείσει ακόμα και το πιο «δύσκολο» στο φαγητό παιδί να φάει σπανάκι με χαρά!

Η λογική αυτής της συνταγής είναι παρόμοια με την αφράτη τυρόπιτα της τεμπέλας, δηλαδή πρόκειται για ένα είδος ξεσκέπαστης πίτας που είναι έτοιμη σε πολύ λίγο χρόνο και που αν γίνει σε πυρέξ μπορεί κανείς απευθείας να ανακατέψει τα υλικά μέσα σε αυτό χωρίς να χρησιμοποιήσει καν δεύτερο σκεύος. Σε σχέση με την πρωτότυπη συνταγή, όπως πάντα μείωσα τη φέτα και έδωσα έναν πιο γλυκό τόνο με λίγο ανθότυρο ενώ παράλληλα πρόσθεσα μυρώνια για ένα πιο αρωματικό αποτέλεσμα.

Υλικά

250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. baking powder

4 αυγά

 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

¾ φλυτζανιού ελαιόλαδο

350γρ σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι μυρώνια

300γρ φέτα

150γρ ανθότυρο

Αλάτι, πιπέρι

 

Κόβουμε το σπανάκι σε κομμάτια και το μαραίνουμε σε τηγάνι μέχρι να πιει τα υγρά του και να χάσει τον όγκο του. Το αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει και στη συνέχεια το στύβουμε και με τα χέρια μας για να χάσει το όποιο νερό τού έχει μείνει.

 

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ ή και απευθείας στη φόρμα μας (απλώς αν είναι φόρμα του κέικ δε βολεύει και τόσο) το αλεύρι, το baking powder, τα αυγά, το γιαούρτι και το λάδι και αναατεύουμε καλά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα μυρώνια και τα προσθέτουμε και αυτά στο αρχικό μας μίγμα. Τελειώνουμε με το σπανάκι και τα τυριά χοντροκομμένα με τα χέρια μας, αλατοπιπερώνουμε και αφού ανακατέψουμε καλά βάζουμε τη ζύμη σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για περίπου 1 ώρα και περιμένουμε να κρυώσει καλά πρωτού το ξεφορμάρουμε.

 

Η συνταγή είναι της Γεωργίας Ζερβού, από το www.ccokwithme.gr