Print this page

Σούπα με γλυκοπατάτα και τζίντζερ

Χιόνια... κρύο... καιρός για σούπα!!!

Οι γλυκοπατάτες είναι ένα αριστούργημα από μόνες τους αλλά αν ψάξετε λίγο να δείτε τα καλά που περιέχουν, είμαι βέβαιη ότι θα εκπλαγείτε. Ειδικά για τις εγκυούλες είναι η νούμερο ένα τροφή καθότι είναι πλούσιες σε βιταμίνες B6, C, B12 αλλά και σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο! Το τζίντζερ από την άλλη, γνωστό και ως πιπερόριζα, είναι ένα από τα πιο θρεπτικά βότανα παγκοσμίως και βοηθά πολύ στην πέψη, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνει τον ανθρώπινο οργανισμό.

Υλικά για 4 άτομα

⅓ φλυτζανιού ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο

2 μεγάλες γλυκοπατάτες

2 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου

1 ½ φλυτζάνια νερό

1 κομμάτι ρίζας τζίντζερ

Αλάτι, πιπέρι

 

 

 

Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5-6 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Σε περίπτωση που δε θέλουμε να αφήσουμε το σκόρδο, κόβουμε τη σκελίδα στα δυο και όταν βγάλει τα αρώματά της, αφαιρούμε τα δυο κομματάκια. Ειδάλλως το ψιλοκόβουμε και αυτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κύβους της γλυκοπατάτας και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 12-15 λεπτά.

 

 

 

Προσθέτουμε το ζωμό, το νερό, αλάτι και πιπέρι και ανεβάζουμε τη φωτιά για να αρχίσουν τα υλικά να βράζουν. Οταν αυτό γίνει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες, δηλαδή για περίπου μισή ώρα.

Όταν η σούπα μας θα είναι πλέον έτοιμη, την πολτοποιούμε με το ειδικό μηχάνημα για να γίνει βελουτέ ή αν δε διαθέτουμε την χτυπάμε λίγη λίγη στο μούλτι. Εμένα μου αρέσει να κάνω βελουτέ τα 2/3 και να αφήνω το υπόλοιπο 1/3 ως έχει ούτως ώστε να υπάρχουν και μερικά κυβάκια εδώ κι εκεί. Επίσης, αν την προτιμάτε πιο υδαρή, μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο νερό. Τέλος, τρίβουμε από πάνω τζίντζερ και βάζουμε λίγο ακόμα αλατοπίπερο αν το επιθυμούμε. Σερβίρεται ζεστή! Καλή σας απόλαυση!

 

Η συνταγή είναι της Γεωργίας Ζερβού από το www.cookwithme.gr