Print this page

Muffins με μύρτιλα

Πεντανόστιμα muffins, τέλεια για το πρωινό αλλά και το κολατσιό στο σχολείο!

Τα μύρτιλα έχουν πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορείτε να κάνετε αρκετά πράγματα με αυτά. Θα τα βρείτε είτε κατεψυγμένα είτε φρέσκα σε μαγαζιά ειδών μαναβικής. Μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα muffins ακόμα και χωρίς μύρτιλα αν δεν έχετε αλλά σε αυτήν την περίπτωση προτείνω να αυξήσετε το ξύσμα του λεμονιού. Για τη συνταγή αυτή δε θα χρειαστείτε καν μίξερ, πράγμα που την κάνει ακόμα πιο εύκολη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ενα μεγάλο μπωλ, ένας αυγοδάρτης και ένα φλυτζάνι. A! Και τα υλικά μας φυσικά!

Υλικά για 12 muffins

190γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

130γρ ζάχαρη

Μια πρέζα αλάτι

2 κ.γλ. baking powder

1 βανίλια

Ξύσμα ενός λεμονιού

⅓ φλυτζανιού ηλιέλαιο

1 αυγό

⅓ φλυτζανιού γάλα

1 φλυτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα

Για το crumb:

2 κ.σ. αλεύρι

2 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.γλ. βούτυρο

1 κ.γλ. κανέλα

Ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 185°C στον αέρα.


Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ όλα τα στεραιά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το baking powder, τη βανίλια και το ξύσμα. Τα αναμιγνύουμε με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα φλυτζάνι το ηλιέλαιο, σπάμε μέσα ένα αυγό και συνεχίζουμε με το γάλα ώσπου να γεμίσει το φλυτζάνι. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα.

 

Ρίχνουμε όλο το μίγμα των υγρών μέσα στα στεραιά και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Δε θα χρειαστεί πάνω από 3 λέπτα ώσπου να έχουμε το μίγμα των muffins έτοιμο! Στο τέλος προσθέτουμε τα μύρτιλα αφού τα έχουμε πλύνει και σκουπίσει καλά και ανακατεύουμε απαλά.

 

Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες των muffins και πασπαλίζουμε από πάνω το μίγμα crumb, το οποίο έχουμε προετοιμάσει και ανακατέψει με τη βοήθεια ενός πηρουνιού.

 

Ψήνουμε τα muffins για περίπου 22 λεπτά. Για να σιγουρευτούμε ότι είναι έτοιμα πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα σε ένα από αυτά και αν βγει καθαρή, αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμα!

Καλή σας απόλαυση :)

Η συνταγή είναι της Γεωργίας Ζερβού από το www.cookwithme.gr