Print this page

Τάρτα με κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες

Μια καταπληκτική συνταγή με υπέροχη μπισκοτένια τραγανή τάρτα, βελούδινη κρέμα λευκής σοκολάτας με μασκαρπόνε φράουλες και φυστίκια Αιγίνης που είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει τις εντυπώσεις!

Υλικά

Για την τάρτα

200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

40γρ κακάο

Μια πρέζα αλάτι

80γρ ζάχαρη

150γρ βούτυρο

2 - 2 ½ κ.σ. κρύο νερό

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας

360γρ κουβερτούρα λευκής σοκολάτας

200ml κρέμα γάλακτος

100γρ βούτυρο

250γρ μασκαρπόνε

Για τη διακόσμηση

Φράουλες

Φυστίκια Αιγίνης (ωμά και ανάλατα)

Ζάχαρη άχνη

Θα φτιάξουμε την τάρτα μας σε ταρτιέρα – ιδανικά με αποσπώμενη βάση – διαμέτρου περίπου 22-24εκ.








Ξεκινάμε όπως πάντα με τη ζύμη. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το βούτυρο και το ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά μαζί με 2 κουταλιές της σούπας πολύ κρύο νερό. Αρχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά με τα χέρια μας, τρίβοντας παράλληλα τα κομματάκια του βούτυρου μαζί με τα υπόλοιπα.. Σιγά σιγά το μίγμα θα αρχίσει να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό ακόμα. Όσο θα συνεχίζουμε, αυτό θα αρχίσει να ομογενοποιείται ώσπου στο τέλος θα γίνει ζύμη την οποία θα τυλίξουμε σε μεμβράνη για να μείνει στο ψυγείο για 2 ώρες. Αφού περάσουν οι 2 ώρες, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με πλάστη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, αν δούμε ότι κολλάει. Το πάχος της θα πρέπει να είναι περίπου μισό εκατοστό. Τη μεταφέρουμε με προσοχή στην ταρτιέρα και την πιέζουμε με τα δάχτυλά μας σε όλα τα σημεία. Βάζουμε από πάνω λαδόκολλα και μερικά φασόλια (για βάρος) και τη βάζουμε και πάλι στο ψυγείο ώσπου να προθερμανθεί ο φούρνος μας στους 180°C στον αέρα. Ψήνουμε τη βάση της τάρτας για 20-25 λεπτά και με το που τη βγάζουμε από το φούρνο, αποσπάμε τη βάση από τα πλαϊνά για να γίνει πιο τραγανή. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για να φτιάξουμε την κρέμα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και αφού πάρει βράση, την αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και το βούτυρο και αφού περάσουν λίγα λεπτά, τα ανακατεύουμε για να λιώσουν. Τελευταίο προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Ρίχνουμε την κρέμα της λευκής σοκολάτας στην τάρτα και αφού κρυώσει, βάζουμε μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή και όλη νύχτα.

Ακριβώς πριν σερβίρουμε, διακοσμούμε την τάρτα μας με φράουλες και φυστίκια Αιγίνης και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Η συνταγή είναι της Γεωργίας Ζερβού, από το www.cookwithme.gr