Print this page

Φτιάξτε σπιτικές μπάρες δημητριακών

Τέλειο σνακ και για το σχολείο!

Οι μπάρες δημητριακών είναι μια από τις πιο απλές και θρεπτικές επιλογές για τα σνακ του παιδιού, ενώ επειδή μεταφέρονται εύκολα και δεν λερώνουν είναι ιδανικές και για το σχολείο. Η συνταγή που σας προτείνουμε θα σας βγάλει περίπου 24 μπάρες -γι' αυτό είναι και εξαιρετικά οικονομική λύση. Εννοείται ότι μπορείτε να την εμπλουτίσετε με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα ή ό,τι άλλο σκεφτείτε. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για τουλάχιστον 5 μέρες.

Υλικά

3/4 φλ. αλατισμένο βούτυρο

2/3 φλ. καστανη ζάχαρη

3/4 φλ. μέλι

3 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

4 φλ. βρώμη

3 1/2 φλ. Rice Krispies

1 φλ. μίνι M&M's


Πώς θα τις φτιάξετε

Καλύψτε μια λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί (αφήστε το να περισσεύει στις άκρες).

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη βρώμη και τα Rice Krispies.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι και βάλτε το σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση, ανακατεύοντας διαρκώς. Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς και το μείγμα να πήξει ελαφρώς (περίπου 2 λεπτά). Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.

Ρίξτε το μείγμα της ζάχαρης στο μπολ με τη βρώμη και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια, στρώστε το μείγμα στη λαμαρίνα και πιέστε το ελαφρά. Σκορπίστε στην επιφάνεια τα M&M's και πιέστε τα για να ενσωματωθούν. Αφήστε το εκτός ψυγείου μέχρι να στεγνώσει. Κρατώντας τις άκρες από το αντικολλητικό χαρτί, μεταφέρετε το μείγμα πάνω σε μια επιφάνεια κοπής και κόψτε το σε ορθογώνια κομμάτια.

Δείτε κι εδώ τη συνταγή για μπάρες με βρώμη, φιστικοβούτυρο και σοκολάτα...