Print this page

Πανεύκολα αλμυρά ψωμάκια

Ιδανικά και για το κολατσιό στο σχολείο!

Αυτό το πεντανόστιμο σνακ είναι έτοιμο σε λίγα λεπτά, απαιτεί ελάχιστα υλικά που σίγουρα έχετε ήδη στο ψυγείο και τα παιδιά το λατρεύουν. Απολαύστε τα αλμυρά ψωμάκια ζεστά με λίγο βούτυρο ή και κρύα. Είναι ιδανικά για να τα δώσετε στο παιδί στο σχολείο γιατί μεταφέρονται εύκολα χωρίς να λερώνουν και είναι σίγουρο ότι δεν θα τα επιστρέψουν στο σπίτι!

Υλικά

2 φλιτζάνια φαρίν απ (και λίγο ακόμα για να αλευρώσετε τον πάγκο σας)

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

50 γραμμάρια βούτυρο σε κύβους

1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας τριμμένο

50 γραμμάρια ζαμπόν ή γαλοπούλα κομμένο σε μικρούς κύβους

1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο

3/4 του φλιτζανιού γάλα

cheesy damper scones recipe

Πώς θα τα φτιάξετε

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Καλύπτετε μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε με τα δάχτυλά σας ώστε να ανακατευτούν τα υλικά και να έχετε ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα.

cheesy damper scones recipe

Προσθέτετε το τυρί, το ζαμπόν και τον μαϊντανό, ανακατεύετε και κάνετε μια λακκούβα στη μέση όπου ρίχνετε το γάλα. Με ένα μαχαίρι ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να απορροφηθεί όλο το γάλα.

cheesy damper scones recipe

Πάρτε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη (περίπου στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού) και πλάστε τη σε αλευρωμένο πάγκο ώστε να αποκτήσει στρογγυλό σχήμα.

cheesy damper scones recipe

 

Βάλτε το στη λαμαρίνα, και χαράξτε λίγο με ένα μαχαίρι το επάνω μέρος του. Συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη.Ψήστε τα ψωμάκια σας για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

cheesy damper scones recipe