Print this page

Εύκολο τραγανό σοκολατένιο αυγό

Με μόνο τρία υλικά!

Αυτό το λαχταριστό σοκολατένιο είναι τόσο εύκολο να γίνει που μπορείτε να το φτιάξετε μαζί με τα παιδιά! Θα χρειαστείτε μόνο 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη, 90 γρ. δημητριακά πρωινού με ρύζι (rice krispies) και λίγη ζαχαρόπαστα λευκή, κίτρινη και πορτοκαλί. Επίσης, θα χρειαστείτε ένα καλούπι σε σχήμα αυγού (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο πλαστικό ή μεταλλικό αυγό που ανοίγει σε δύο μέρη κάθετα στη μέση), μεγέθους περίπου 2 Χ 13 εκ.

Πώς θα το φτιάξετε:

Κρατήστε μια μικρή ποσότητα από την κουβερτούρα και αναμίξετε την υπόλοιπη με τα rice krispies.

Μοιράστε το μείγμα στα δύο μέρη του καλουπιού -βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετό για να τις καλύψει μέχρι επάνω. Χρησιμοποιώντας ένα ταψάκι ή ένα άλλο σκεύος με επίπεδη επιφάνεια, πιέστε την ανοιχτή πλευρά κάθε φόρμας για να απλωθεί το μείγμα ομοιόμορφα στην επιφάνεια. Τοποθετήστε τις φόρμες στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

Στο μεταξύ, με τα κομμάτια της ζαχαρόπαστας φτιάξτε ματάκια και ράμφος ή ό,τι άλλο φανταστείτε για το κοτοπουλάκι.

Βγάζετε τις φόρμες από το ψυγείο, αφαιρείτε το εσωτερικό και χρησιμοποιείτε τη σοκολάτα που είχατε κρατήσει για να ενώσετε μεταξύ τους τα δύο μέρη του αυγού.

Χρησιμοποιώντας την πορτοκαλί ζαχαρόπαστα, κάνετε ένα δακτύλιο και πάνω του στερεώνετε το αυτό. Με λίγη λιωμένη σοκολάτα, κολλάτε επάνω του τα ματάκια κ.λπ. από ζαχαρόπαστα και το αυγό σας είναι έτοιμο!