Print this page

Τα πιο υγιεινά μπισκότα σοκολάτας

Το καλύτερο; Δεν θέλουν ούτε ψήσιμο!

Τα παιδιά λατρεύουν τα σοκολατένια κεράσματα, όμως οι γονείς προτιμούν να αποφεύγουν να τους δίνουν γλυκά με πολλά κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη. Τα «μπισκότα» που σας προτείνουμε είναι ένα γλυκό που μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά χωρίς τύψεις, αφού περιέχουν μόνο καλά λιπαρά και καθόλου ζάχαρη! Στην πραγματικότητα, δεν είναι ακριβώς μπισκότα, αφού δεν ψήνονται καθόλου, αλλά ένα σοκολατένιο γλύκισμα που αυτή την εποχή τρώγεται παγωμένο απευθείας από το ψυγείο ή την κατάψυξη, ικανοποιώντας και τη λαχτάρα για παγωτό!

 

Υλικά (για 18 κομμάτια)

Για τη βάση:

4 κουταλιές της σούπας φιστικοβούτυρο

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 φλιτζάνι ακόνη αμυγδάλου

 

Για την επικάλυψη

2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας φιστικοβούτυρο

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

1 βανίλια

1 πρέζα αλάτι

 

Πώς θα τα φτιάξετε

Βάζετε το φιστικοβούτυρο και το μέλι για τη βάση σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε (εάν το φιστικοβούτυρο είναι πολύ σφιχτό μπορείτε να το ζεστάνετε λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων). Προσθέτετε τη σκόνη αμυγδάλου και δουλεύετε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη, Μοιράζετε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης για μάφινς και πιέζετε με την πίσω μεριά ενός κουταλιού για να έχει η βάση το ίδιο πάχος σε κάθε σημείο.

 

Για την επικάλυψη, ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάτε με το σύρμα να γίνει το μείγμα λείο. Ρίχνετε από μια κουταλιά πάνω σε κάθε βάση και τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο. Μπορείτε να τα βάλετε και στην κατάψυξη για να διατηρήσετε για περισσότερο χρόνο.