Print this page

Μπισκότα με μαρμελάδα

Με ελάχιστα υλικά και φανταστική γεύση!

Φράουλα, κεράσι, βερίκοκο, δαμάσκηνο, ροδάκινο... Φτιάξατε (ή σας έδωσαν) τόσες μαρμελάδες που δεν ξέρετε τις να τις κάνετε; Εκτός από το να τις απλώσετε πάνω σε ψωμί ή να φτιάξετε πάστα φλώρα (δείτε εδώ μια σούπερ συνταγή γι' αυτό το «μαμαδίστικο» γλυκό) μπορείτε να τις αξιοποιήσετε φτιάχνοντας μπισκοτάκια με μαρμελάδα για να τα πάρετε μαζί σας στην παραλία, στις κούνιες, παντού!

Υλικά για 40 μπισκότα

170 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 αυγό

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας

 

Πώς θα τα φτιάξετε

Χτυπήστε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέστε το αυγό και χτυπήστε ξανά να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι στο οποίο θα έχετε προσθέσει το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ή με ξύλινη κουτάλα.

Jam droip biscuit recipe step 4

Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια, προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και καλύψτε δύο λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί.

Φτιάξτε με τη ζύμη μπαλάκια., βάλτε τα σε απόσταση το ένα από το άλλο στη λαμαρίνα και πιέστε ελαφρά στο κέντρο είτε με το πίσω μέρος ενός μικρού κουταλιού είτε με το δάχτυλό σας για να δημιουργηθεί μια κοιλότητα. 

Jam droip biscuit recipe step 5

Γεμίστε κάθε κοιλότητα με μαρμελάδα (θα χρειαστείτε περίπου μισή κουταλιά του γλυκού για το καθένα).

Jam droip biscuit recipe step 6

Ψήστε τα μπισκότα για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χρυσά και αφήστε να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρετε. Προσοχή: αντισταθείτε στον πειρασμό να τα δοκιμάσετε αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο γιατί η μαρμελάδα καίει πολύ και θα σας κάψει τη γλώσσα!

Jam droip biscuit recipe step 7