Print this page

Muffins με γιαούρτι, μέλι και καρύδια

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, όλοι αναζητάμε απλές και θρεπτικές συνταγές γα το κολατσιό των παιδιών. Αυτά τα muffins είναι ιδανικά!

κεκάκια με υπέροχα υλικά για το κολατσιό των παιδιών αλλά και το δικό σας φυσικά. Γίνονται πανεύκολα και βγαίνουν πολύ νόστιμα και αφράτα. 

Υλικά για 24 μικρά muffins ή 12 μεγάλα

2 φλυτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως

1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. baking powder

½ κ.γλ. σόδα

Μια πρέζα αλάτι

1 κ.γλ. κανέλα

1 βανίλια

¾ φλυτζανιού ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη)

1 γιαούρτι στραγγιστό

2%½ φλυτζανιού γάλα

2 αυγά

2 ½ κ.σ. μέλι

½ φλυτζανιού ελαιόλαδο (μπορείτε να αναμίξετε με λάδι καρύδας)

1 φλυτζάνι σταφίδες

1 φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στον αέρα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα στεραιά υλικά μαζί,  δηλαδή τα αλεύρια, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη καρύδας. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπωλ ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά, το μέλι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε με το μίξερ ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο λίγο τα στερεά συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ. Η ζύμη θα καταλήξει να είναι αρκετά σφιχτή, οπότε μη σας φανεί περίεργο!  Όταν πλέον θα είναι έτοιμη, προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια κι αφού ανακατέψουμε καλά με ένα κουτάλι, μοιράζουμε στις θήκες των muffins και ψήνουμε για περίπου 18 λεπτά. Αν επιλέξουμε να φτιάξουμε μεγαλύτερα muffins, τότε ψήνουμε παραπάνω. Όπως και να'χει, για να δούμε αν τα κεκάκια μας έχουν ψηθεί, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι και πρέπει να βγουν καθαρά.

Η συνταγή είναι της Γεωργίας Ζερβού από το www.cookwithme.gr