Print this page

Η κοτόσουπα της Jennifer Garner

Δείτε τη συνταγή για να τη φτιάξετε κι εσείς!

Η διάσημη ηθοποιός και μητέρα τριών παιδιών, ηλικίας 6, 9 και 12 ετών, μοιράστηκε πρόσφατα στα social media την αγαπημένη της συνταγή. Πρόκειται για την κοτόσουπα της Martha Steward, που φτιάχνει συχνά, όταν θέλει κάτι υγιεινό και νόστιμο που να αρέσει πολύ στα παιδιά. Ευτυχώς, έδωσε τη συνταγή για να τη δοκιμάσουμε κι εμείς:

https://www.instagram.com/p/Bi4cX-9gIKJ/?utm_source=ig_embed

Υλικά

2 λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες

6 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες

1 κοτόπουλο στο οποίο έχετε αφαιρέσει τα εντόσθια και το έχετε ανοίξει στη μέση (πεταλούδα).

3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

6 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου

Jennifer garner chicken soup

Πώς θα τη φτιάξετε

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς Κελσίου. Ρίχνετε στο κοτόπουλο μία κουταλιά λάδι μαζί με αλάτι και πιπέρι και τρίβετε την επιφάνειά του.

Αλείφετε με μια κουταλιά λάδι την επιφάνεια μιας λαμαρίνας (μεγαλύτερης από το κοτόπουλο) και στρώνετε κάτω τις μισές φέτες από τα λεμόνια.

Βάζετε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα επάνω πάνω στα λεμόνια. Με τα δάχτυλά σας ανασηκώνετε ελαφρώς την πέτσα από το κρέας του, ξεκινώντας από το λαιμό και το στήθος και στρώνετε προσεκτικά ανάμεσά τους τις υπόλοιπες φέτες, έτσι ώστε να μην πατάνε η μία πάνω στην άλλη.

Ψήνετε το κοτόπουλο για 20 λεπτά στο φούρνο. Στη συνέχεια προσθέτετε γύρω του στη λαμαρίνα το κρεμμυδάκι που έχετε ανακατέψει με το υπόλοιπο λάδι και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα περίπου. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Αφαιρείτε και πετάτε την πέτσα και τις φέτες λεμόνι που είχατε βάλει από κάτω και κόβετε όλο το ψαχνό σε μέγεθος μπουκιάς. Βάζετε σε ένα μπολ το ψιλοκομμένο κρέας και προσθέτετε τα ζουμιά, τα λεμόνια και τα κρεμμυδάκια που έχουν απομείνει στη λαμαρίνα και ανακατεύετε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το ζωμό κοτόπουλου, προσθέτετε τα υλικά που έχετε στο μπολ, βράζετε για 1-2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και μοιράζετε τη σούπα σε 6 μπολ. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη σούπα σας κάποιο ζυμαρικό ή ρύζι.