Print this page

Μπισκοτάκια με τζίντζερ

Μια εντελώς διαφορετική συνταγή για μπισκότα που θα λατρέψετε!

Οι πιο πολλές γνωρίζετε ήδη μια «κλασική» συνταγή για μπισκότα, από αυτές που χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά για κάνεις κάνεις τη ζύμη. Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι εντελώς διαφορετική, γιατί τα υλικά ενώνονται μέσα σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά. Το αποτέλεσμα; Παίρνετε ένα απαλό, ομοιόμορφο μείγμα εύκολα, χωρίς να χρειάζεται χτύπημα! Επειδή σ' αυτά τα μπισκότα πρωταγωνιστούν τα αρώματα της κανέλας και του τζίντζερ, είναι ιδανικά και για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων.

Για περίπου 40 μπισκοτάκια θα χρειαστείτε

250 γραμμάρια βούτυρο

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

3/4 φλιτζανιού μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ τριμμένο

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού βραστό νερό

3 1/1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Πώς θα τα φτιάξετε

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου (στον αέρα) και στρώνετε 2 λαμαρίνες με λαδόκολλα.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, το τζίντζερ και την κανέλα και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά (χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη για να χωρέσει και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής που θα βάλετε στη συνέχεια). Αποσύρετε από τη φωτιά όταν λιώσουν τα υλικά και έχετε ένα πυκνό μείγμα.

biscuit

Σε ένα ποτηράκι διαλύστε καλά τη σόδα στο βραστό νερό, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι ώστε να μην υπάρχουν καθόλου σβόλοι. Προσθέστε τη διαλυμένη σόδα στο κατσαρολάκι και ανακατέψτε.

biscuit

Τέλος, ρίξτε μέσα και το αλεύρι και με ένα πιρούνι ενσωματώστε το στο υπόλοιπο μείγμα.

Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια, μοιράστε τη σε μπαλάκια, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για να παίρνετε τη ζύμη ώστε όλα τα μπισκότα να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος. Βάλτε τα μπαλάκια στις λαμαρίνες και πατήστε τα ελαφρά με ένα πιρούνι ώστε να γίνουν πιο πλατιά και αποκτήσουν ένα όμορφο σχέδιο.

biscuit

Ψήστε για 12 λεπτά.

biscuits