Print this page

Γλυκό ποπ κορν με άρωμα κανέλας

Ένα σνακ που λατρεύουν τα παιδιά -τέλειο για παιδικά πάρτι!

Όλοι αγαπούν το ποπ κορν! Εϊναι ένα εύκολο σνακ και αρκετά υγιεινό -αν το φτιάξουμε με λάδι ή στην ιδική συσκευή που δεν απαιτεί λιπαρή ουσία. Ξέρατε όμως ότι εκτός από αλμυρό μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι και γλυκό ποπ κορν; Αυτή η συνταγή που σας προτείνουμε είναι πολύ νόστιμη και θα κάνει το σπίτι σας να γεμίσει με άρωμα από καραμέλα και κανέλα!

Υλικά 

25 γραμμάρια καλαμπόκι για ποπ κορν

50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

10 γραμμάρια βούτυρο

3 κουταλάκια του γλυκού κρέμα γάλακτος

μια πρέζα κανέλα

 

Πώς θα το φτιάξετε

Ρίχνετε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού νερό και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Το αφήνετε να πάρει βράση, χωρίς να ανακατέψετε καθόλου! Όταν η ζάχαρη πάρει ένα σκούρο καραμελέ χρώμα, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος (προσοχή: υπάρχει η πιθανότητα σ' αυτό το σημείο να πεταχτούν σταγόνες, γι' αυτό κάντε στην άκρη για να μην καείτε). Ανακατέψτε καλά με γρήγορες κινήσεις και προσθέστε την κανέλα. 

Ετοιμάστε τα ποπ κορν όπως συνηθίζετε -είτε στην ειδική συσκευή είτε σε κατσαρόλα με καπάκι και ελάχιστο ελαιόλαδο- και όταν είναι έτοιμο ρίχνετε επάνω τους την καραμέλα και ανακατεύετε καλά ώστε να καλυφθούν όλα. Τα αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε!