Print this page

Φανταστική μηλόπιτα με πράσινα μήλα

Η πιο νόστιμη συνταγή για μηλόπιτα που έχετε δοκιμάσει!

Όσο ακόμα τα μήλα είναι στην εποχή τους, δοκιμάστε να τα απολαύσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως αυτή η καταπληκτική, υγιεινή μηλόπιτα που σας προτείνουμε. Εάν προτιμάτε, μπορείτε να την κάνετε και με αχλάδια αντί για μήλα.

Υλικά

400 γραμμάρια πράσινα μήλα

200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη (και λίγη ακόμα για το πασπάλισμα)

2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

4 μεγάλα αυγά

χυμό ένα λεμόνι

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

1 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο

1 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ αποξηραμένο

 

Πώς θα τη φτιάξετε

Προθεραμίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και καλύψτε ένα μακρόστενο ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Καθαρίστε τα μήλα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Πασπαλίστε με τα μπαχαρικά και ανακατέψτε.

Golden spiced apple slice

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Golden spiced apple slice

Απλώστε το μισό από το μείγμα στο ταψάκι σε μια λεπτή στρώση.

Golden spiced apple slice

Από πάνω ρίξτε τα μισά μήλα.

Golden spiced apple slice

Απλώστε το άλλο μισό μείγμα και ισιώστε όσο μπορείτε την επιφάνεια (δεν χρειάζεται να γίνει τελείως ομαλή, θα απλωθεί καλύτερα μόλις μπει στο φούρνο).

Golden spiced apple slice

Καλύψτε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα μήλα και πιέστε ελαφρώς προς τα κάτω με την πίσω μεριά ενός κουταλιού. Πασπαλίστε με λίγη καστανή ζάχαρη για να γίνει τραγανή η πίτα σας.

Golden spiced apple slice

Ψήστε για περίπου μία ώρα (μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια). Κάντε το τεστ με το μαχαίρι για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί εσωτερικά (βυθίστε τη λάμα στο κέντρο και θα πρέπει να βγαίνει καθαρή). Αφήστε το γλυκό να κρυώσει και κόψτε το σε κομμάτια. Μπορείτε να σερβίρετε με παγωτό ή γιαούρτι.  

Golden spiced apple slice