Print this page

Προτάσεις για γρήγορο και γευστικό πρωινό!

Είτε είστε μαμά που μένει στο σπίτι ή η μαμά που δουλεύει, ξέρετε από πείρας ότι τα πρωινά πρέπει να ετοιμαστείτε και να ετοιμάσετε τα παιδιά όσο πιο γρήγορα γίνεται.

 Δεν υπάρχει λοιπόν χρόνος για «υψηλή μαγειρική» απλά σας ενδιαφέρει να φτιάξετε ένα θρεπτικό πρωινό. Εμείς σας δίνουμε κάποιες ιδέες και εσείς μπορείτε να πειραματιστείτε ανάλογα με τη διάθεση και το χρόνο που έχετε: 

Ομελέτα 

Χτυπάτε ένα αυγό ώσπου να αναμιχθεί καλά, ζεσταίνετε μια κουταλιά του γλυκού λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά. Από πάνω προσθέτετε τυρί και κομμένο σπανάκι και σερβίρετε μαζί με κάποιο φρούτο.
Αν σας έχουν μείνει απομεινάρια λαχανικών από φαγητό άλλης μέρας μπορείτε να τα προσθέσετε στην ομελέτα όσο την μαγειρεύετε.

Pancakes με μπανάνες

Λειώνετε μια γινωμένη μπανάνα και την αναμιγνύετε με ένα αυγό. Ρίχνετε λίγη κανέλα και ένα κουτάλι του γλυκού σπόρους τσια. Σε έαν μεσαίου μεγέθους τηγάνι ζεσταίνετε λάδι καρύδας σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε βούτυρο και φτιάχνετε 3-4 pancakes. Τα γυρίζετε μετά από 1 - 2 λεπτά ώσπου να γίνουν και τότε αφήνετε τη μια πλευρά να ψηθεί ένα λεπτό παραπάνω. Τα σερβίρετε με καθαρισμένες φράουλες.

Φρούτα και γιαούρτι

Κόβετε φρούτα όπως μπανάνα και φράουλα τόσα ώστε να γεμίσει 1/2 φλιτζάνι. Από πάνω βάζετε γιαούρτι στραγγιστό και αν θέλετε επαναλαμβάνετε με άλλη μια δόση φρούτα και γιαούρτι.
Καλό είναι το γιαούρτι που επιλέγετε να είναι λευκό και στραγγιστό χωρίς άρωμα και γεύση φρούτων.

Τοστ με φυστικοβούτυρο και μπανάνα

Ψήνετε ελαφρά δύο φέτες τοστ κατά προτίμηση ολικής άλεσης. Αλείφετε και τις φέτες με φυστικοβούτυρο και κομμένη μπανάνα και αν θέλετε πασπαλίζετε με κανέλλα.
Καλό είναι όταν αγοράζετε φυστικοβούτυρο ή όποιο άλλο τέτοιο βούτυρο να εξετάζετε τα συστατικά του για να αποφύγετε όσο γίνεται περισσότερο συντηρητικές ουσίες.

Γαλλικό τοστ με κανέλλα
Αναμειγνύετε καλά ένα αυγό με μισό φλιτζάνι γάλα. Πασπαλίζετε με μια κουταλιά του γλυκού κανέλλας. Ζεσταίνετε λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους. Βάζετε δύο φέτες τοστ να απορροφήσουν το μείγμα από γάλα και αυγό. Τις ψήνετε στο τηγάνι 1-2 λεπτά τη κάθε πλευρά. Ρίχνετε από πάνω μέλι και σερβίρετε με φρούτα.