Print this page

Σπιτικά μπισκότα που ανακουφίζουν το μωρό που βγάζει δοντάκια

Με ελάχιστα υλικά, έτοιμα σε λίγα λεπτά!

Όταν τα μωρά βγάζουν δοντάκια νιώθουν την ανάγκη να τρίβουν τα ερεθισμένα ούλα τους με κάτι αρκετά σκληρό ώστε να τα ανακουφίζει. Τα μπισκότα αυτά θα τα φτιάξετε μόνοι σας και έχουν την ιδανική υφή και πυκνότητα ώστε να ικανοποιούν την ανάγκη του να δαγκώσει κάτι, ενώ είναι πολύ θρεπτικά και νόστιμα- οπότε τα αξιοποιείτε και ως σνακ!

Υλικά (για περίπου 12 μπισκότα)

2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης

1 μέτρια μπανάνα

2 κουταλάκια της σούπας σπορέλαιο

λίγη βανίλια ή κανέλα (προαιρετικά)

 

Πώς θα τα φτιάξετε

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και καλύπτετε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.

Στο μπλέντερ ή το μούλτι χτυπάτε τη βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη. Όσο πιο λεπτοί γίνουν οι κόκκοι, τόσο πιο λείο θα είναι το μείγμα και το τελικό αποτέλεσμα.

Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ένας σφιχτός πουρές.

Εάν το μείγμα κολλάει πολύ στα χέρια, πασπαλίστε με λίγη σκόνη από τη βρώμη ώστε να μπορέσετε να το πλάσετε. Εάν πάλι είναι πολύ στεγνό, προσθέστε λίγο λάδι ακόμα.

Μοιράστε το μείγμα σε 12 μπαλάκια και πιέστε τα ώστε να γίνουν μακριά οβάλ μπισκότα -περίiπου 10 εκατοστά σε μήκος και 3 εκατοστά πλάτος. Με τα δάχτυλά σας, λειάνετε ελαφρώς τις άκρες για να μη γίνουν μυτερές και τραυματίσουν τα ούλα του μωρού.

Βάλτε τα στη λαμαρίνα έτσι ώστε να μην ακουμπάει το ένα το άλλο και ψήστε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά. Γυρίστε τα από την άλλη πλευρά και ψήστε για άλλα 5-10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν οι άκρες. Τα μπισκότα στο κέντρο θα πρέπει να είναι σταθερά αλλά όχι πολύ σκληρά όταν θα τα βγάλετε από το φούρνο.

Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και φυλάξτε τα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή στην κατάψυξη.