Print this page

Γιαπωνέζικο κοτόπουλο με σόγια

Ετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ και όλοι το τρώνε σε ακόμα λιγότερο!

Εάν αναζητάτε κάποια ιδέα για να φτιάξετε κάπως διαφορετικά το κοτόπουλο, σας εγγυόμαστε ότι με αυτή τη συνταγή θα κολλήσετε! Είναι πανεύκολο και πολύ νόστιμο και μπορείτε να το εμπλουτίσετε με ό,τι λαχανικό βρίσκεται στο ψυγείο σας, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια. Προτιμήστε να το φτιάξετε με φιλέτο από μπούτι που είναι λιγότερο στεγνό, αλλά εάν σας αρέσει περισσότερο το στήθος του κοτόπουλου μπορείτε να το φτιάξετε και με αυτό το κομμάτι.

Υλικά

700 γραμμμάρια φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκιές

1/2 φλιτζάνι κορν φλάουρ

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/4 φλιτζανιού σόγια σος

1/2 φλιτζάνι mirin (γιαπωνέζικο ξύδι από ρύζι -αν δεν βρείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό κρασί στο οποίο θα προσθέσετε 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

1/4 φλιτζανιού νερό

2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο

 

Πώς θα το φτιάξετε

Πασπαλίστε το κοτόπουλο με το κορν φλάουρ και ανακατέψτε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια -για μεγαλύτερη ευκολία, ρίξτε το κορν φλάουρ μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι με κλείσιμο ζιπ, προσθέστε το κοτόπουλο, κλείστε τη σακούλα και ανακινήστε καλά.

method image

Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο σε δύο δόσεις για μερικά λεπτά ώστε να θωρακιστεί (δεν θα μαγειρευτεί εντελώς σ' αυτή τη φάση).

method image

Αφαιρείτε τα κομμάτια και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί.Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη σόγια, το mirin, το σησαμέλαιο, τη ζάχαρη και το νερό.

method image

Αφαιρείτε από το τηγάνι όπου σοτάρατε το κοτόπουλο το περισσότερο λάδι (αφήνετε ίσα μια-δυο κουταλιές), βάζετε ξανά μέσα το κοτόπουλο και το απλώνετε ώστε να μην ακουμπάνε τα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο.

method image

Περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε στο μπολάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και καλύπτετε το τηγάνι με το καπάκι του. Αφήνετε να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά ή έως ότου βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί εσωτερικά.

Σερβίρετε με ρύζι και λαχανικά στον ατμό.