Print this page

Κέικ μήλου από τη Γερμανία

Μια συνταγή ιδανική γι' αυτή την εποχή που τα μήλα είναι φρέσκα και πολύ μυρωδάτα!

Το κέικ με μήλο, ή apfelkuchen, είναι μια από τις πολύ αγαπημένες συνταγές στη Γερμανία. Αυτή είναι μια από τις παραδοσιακές συνταγές που συνδυάζει την αφράτη ζύμη με τις καραμελωμένες φέτες μήλου. 

Υλικά 

2 μήλα 

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

125 γραμμάρια βούτυρο 

140 γραμμάρια ζάχαρη

3 αυγά

225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

5 κουταλιές της σούτας γάλα

1 1/.2 κουταλιά της σούπας χοντρή ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Πώς θα το φτιάξετε

Ξεφλουδίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τις βάζετε σε ένα μπολ, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και αφήνετε κατά μέρος. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτετε ένα ένα τα αυγά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και προσθέτετε στο μίγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Τέλος, προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα. 

Καλύπτετε τον πάτο μιας στρογγυλής φόρμα με λαδόκολλα (ή βουτυρώνετε και αλευρώνετε), ρίχνετε το μίμγα του κέικ και από πάνω στρώνετε τις φέτες του μήλου τι μία δίπλα στην άλλη. Πασπαλίζετε με τη χοντρή ζάχαρη και την κανέλα που θα καραμελώσουν τα μήλα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά -μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια του κέικ. 

Σερβίρετε προσθέτοντας εάν θέλετε από μια κουταλιά γιαούρτι ή σαντιγί.