Print this page

Χριστουγεννιάτικα cupcakes

Φέρνουν στην κουζίνα σας τη μαγεία των γιορτών.

Ένα από τα πιο ευχάριστα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε την περίοδο των γιορτών είναι να μπούμε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά μας και να ετοιμάσουμε γλυκές και αλμυρές λιχουδιές στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Αυτή η συνταγή για νόστιμα cupcakes με απίθανη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι αρκετά εύκολη και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει.

Υλικά

120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλιτζάνι γάλα

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι φαρίν-απ

2 κουταλιές της σούπας κακάο

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη διακόσμηση

2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

1/2 φλιτζάνι τριμμένο ινδοκάρυδο

12 πρέτζελ σε στικ

150 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

χρωματιστή τρούφα

πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και τοποθετείτε τα ειδικά χαρτάκια σε ένα ταψάκι για μάφιν με 12 θήκες. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, το γάλα, το κακάο και το αλεύρι στο οποίο έχετε προσθέσει το μπέικιν πάουντερ. Μοιράζετε με το μείγμα τις θήκες μέχρι τη μέση.

Christmas tree cupcake 4 600x450

 

Ψήνετε για 15 λεπτά (θα πρέπει όταν τα πιέζετε ελαφρά στο κέντρο να επανέρχονται στη θέση τους). Τα αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Για να τα διακοσμήσετε, λιώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων και στη συνέχεια ρίχνετε χρώμα ζαχαροπλαστικής για να γίνει πράσινη.

Christmas tree cupcake 6 600x450

Τη βάζετε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Φτιάχνετε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τοποθετώντας τα στικς σε μια λαμαρίνα που έχετε καλύψει με λαδόκολλα και ρίχνοντας με το κορνέ τη σοκολάτα σε ζιγκ-ζαγκ που μικραίνουν προς τα επάνω, ώστε να σχηματίσετε ένα δεντράκι.

Christmas tree cupcake 7 600x450

Φτιάξτε μερικά παραπάνω για την περίπτωση που κάποια αποτύχουν. Πασπαλίζετε με τη χρωματιστή τρούφα και βάζετε τη λαμαρίνα στο ψυγείο για να παγώσει καλά η σοκολάτα.

Στο μεταξύ, βάζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και προσθέτετε ελάχιστο νερό (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού) λίγο λίγο και ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσετε ένα πυχτό γλάσο. Με αυτό καλύπτετε την επιφάνεια των cupcakes και από πάνω πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο.

Όταν τα δεντράκια σας έχουν παγώσει, τα αφαιρείτε προσεκτικά από τη λαδόκολλα και βάζετε από ένα στο κέντρο κάθε cupcake!

Christmas tree cupcake 11 600x450
Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!