Print this page

Πασχαλινά μπισκότα λαγουδάκια

Εύκολα μπισκότα βουτύρου για να ξεκινήσετε τις πασχαλινές δημιουργίες σας!

Μπείτε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά και φτιάξτε αυτά τα μπισκότα που μοσχοβολάνε βούτυρο, πλάθονται πολύ εύκολα και κόβονται με κουπ-πατ στα πιο χαριτωμένα σχέδια –χωρίς να χάνουν το σχήμα τους όταν ψήνονται!

Υλικά για περίπου 3 μπισκότα

250gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη

1 αυγό

3 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 βανίλια

1 πρέζα αλάτι

50 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Χρωματιστά κουφετάκια

Πώς θα τα φτιάξετε

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια, το αλάτι και τέλος το αλεύρι. Τυλίγουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 6 χιλιοστών. Για να ανοίξει πιο εύκολα, είτε πασπαλίζουμε τον πάγκο και τον πλάτη με ζάχαρη άχνη είτε ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε μια λαδόκολλα. Με κουπ-πατ σε σχήμα λαγού κόβουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε λαμαρίνα που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Βάζουμε τη λαμαρίνα στο ψυγείο για 30 λεπτά (αυτό θα βοηθήσει τα μπισκότα να κρατήσουν το σχήμα τους).

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου (στον αέρα) για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά (μην τα αφήσετε περισσότερο εάν σας φανούν πολύ μαλακά, θα σφίξουν όταν κρυώσουν),.

Αφήστε τα πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια βάλτε σε ένα κορνέ τη λιωμένη κουβερτούρα και απλώστε μια μικρή ποσότητα στο σημείο της ουράς του λαγού πάνω στην οποία θα κολλήσετε ένα χρωματιστό κουφετάκι. Τέλος, βάλτε μία τελίτσα από τη σοκολάτα για να σχηματίσετε το μάτι του λαγού.