Print this page

Κοχύλια γεμιστά με τυρί

Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!

Όλοι αγαπούν τα μακαρόνια, σωστά; Η συνταγή που σας προτείνουμε σας δείχνει έναν κάπως διαφορετικό τρόπο να φτιάξετε το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων! Πρόκειται για μεγάλα κοχύλια γεμισμένα με τρία διαφορετικά τυριά (παρμεζάνα, μοτσαρέλα και ρικότα), βρασμένα μέσα σε σάλτσα ντομάτας και γαρνιρισμένα με φρέσκο βασιλικό!

Υλικά για 4 μερίδες

20 μεγάλα μακαρόνια κοχύλια

1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη

3 κουτ. σ. τυρί ρικότα

1 αυγό

4 ντομάτες (ή μια κονσέρβα ντομάτα κονκασέ)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

1 κ.γλ. βασιλικό αποξηραμένο

Φρέσκο βασιλικό

 

Πώς θα το φτιάξετε

Ξεκινήστε βράζοντας τα κοχύλια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Μέχρι να βράσουν, ετοιμάστε τη γέμιση: ανακατέψτε τριμμένη παρμεζάνα, τριμμένη μοτσαρέλα και ρικότα (μπορείτε να αλλάξετε τις αναλογίες σύμφωνα με τα γούστα σας), μαζί με το αυγό. Προσθέστε αλάτι (με προσοχή, γιατί τα τυριά είναι ήδη αλμυρά), ξερό βασιλικό και πιπέρι.

The cheese mixture with ricotta, mozzarella, kaltbach, egg and spices before and after mixing

 

Στη συνέχεια, φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας: σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 5-6 λεπτά.

Σουρώστε τα μακαρόνια (μην τα παραβράσετε, φροντίστε να είναι al dente) και βάλτε τα σε ένα σκεύος όπου έχετε ρίξει τη μισή σάλτσα ντομάτας. Γεμίστε ένα ένα τα κοχύλια με τι μείγμα των τυριών και ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και λίγο ακόμα τυρί τριμμένο.

Jumbo pasta shells stuffed with the cheese mixture in a baking dish filled with marinara sauce Jumbo pasta shells stuffed with the cheese mixture in a baking dish filled with marinara sauce and then topped with more sauce and cheese

 

Βάζετε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά (θα πρέπει η σάλτσα να κοχλάσει, το τυρί να λιώσει και τα κοχύλια να σκληρύνουν ελαφρά) .

Πασπαλίζετε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε!

Jumbo pasta shells stuffed with cheese mixture after baking in oven