Print this page

Γλυκό ψυγείου με κρέμα και φράουλες

Δεν θέλει ψήσιμο!

Δροσερό, αφράτο και ελαφρύ, αυτό το γλυκάκι είναι τέλειο για την άνοιξη. Γίνεται πανεύκολα και τρώγεται ακόμα πιο γρήγορα, αφού μείνει κάποιες ώρες στο ψυγείο. Δοκιμάστε το και…μας ευχαριστείτε αργότερα!

Υλικά

1,5 πακέτο μπισκότα τύπου digestive ή γεμιστά βανίλια

100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

1 συσκευασία (200 γρ) τυρί κρέμα

¼ φλ. ζάχαρη

1 φλ. γάλα

1 συσκευασία (14 γρ.) ζελέ σκόνη με γεύση φράουλα

1 φλ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε φέτες

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά

4 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

Πώς θα το φτιάξετε

Χτυπάτε στο μούλτι τα μπισκότα λίγα λίγα να γίνουν ψίχουλα κα τα βάζετε σε μια φόρμα για τάρτα με διάμετρο 23 εκ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να πάει σε όλο το μπισκότο και να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος. Πιέζετε καλά να καλύψει η βάση τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας και βάζετε στο ψυγείο.

Για την κρέμα, χτυπάτε στο μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το ζελέ με το γάλα και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί. Ενώ ανακατεύετε το τυρί με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτετε λίγο λίγο το διαλυμένο στο γάλα ζελέ και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα απαλό, αφράτο μείγμα το οποίο αφήνετε στην άκρη. Σε άλλο μπολ, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε σαντιγί. Προσθέτετε τη μισή σαντιγί στο μείγμα του τυριού και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ να ενοποιηθούν. Προσθέτετε και τις φράουλες (κρατάτε λίγες για τη διακόσμηση) και ανακατεύετε απαλά. Ρίχνετε πάνω από τη βάση του μπισκότου και βάζετε στο ψυγείο.

Πριν σερβίρετε, προσθέτετε την υπόλοιπη σαντιγί και τις φράουλες που κρατήσατε. 

Creamy Strawberry Pie Strawberry Pie Recipe vert5 683x1024