Print this page

Γρανίτα από ανανά και λεμόνι

Το πιο light και δροσερό γλυκό χωρίς ζάχαρη για  όλη την οικογένεια

Τα παιδιά λατρεύουν τα παγωτά και τις γρανίτες. Με αυτή τη συνταγή θα έχετε ανά πάσα στιγμή έτοιμο στο ψυγείο σας όχι μόνο ένα δροσερό γλύκισμα αλλά και μια λιχουδιά γεμάτη βιταμίνες από φρούτα και μόλις 8 θερμίδες το καθένα!  Επιπλέον, είναι τόσο εύκολη που μπορείτε  να τη φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας.

Υλικά

1 φλιτζάνι ανανά κατεψυγμένο σε κύβους

Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

½  φλιτζάνι νερό

Πώς θα το φτιάξετε

Πολτοποιείτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ρίχνετε το μείγμα για φόρμες για παγωτό. Αφήνετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες πριν σερβίρετε.

Tips: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκο ανανά, αλλά αν έχετε χρόνο είναι πιο πρακτικό να τον κόψετε σε κύβους και να τον αφήσετε να παγώσει στην κατάψυξη πριν φτιάξετε τις γρανίτες. Έτσι θα έχουν καλύτερη υφή και θα χρειαστούν λιγότερη ώρα στο ψυγείο πριν να είναι έτοιμες να καταναλωθούν. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να βάλετε στο μπλέντερ και μερικά κόκκινα φρούτα, όπως φράουλες, κεράσια ή κατεψυγμένα φρούτα του δάσους που θα προσθέσουν θρεπτική αξία και θα δώσουν κι ένα ωραίο ροζ χρώμα στις γρανίτες. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι το λεμόνι που θα χρησιμοποιήσετε δεν είναι πολύ ξινό (προτιμήστε μια ποικιλία που δίνει πιο γλυκά λεμόνια).