Print this page

Φιλέτο κοτόπουλο με σπανάκι και σάλτσα παρμεζάνας

Ένα νόστιμο πιάτο, έτοιμο σε 25 λεπτά!

 

Θέλετε ένα φαγητό νόστιμο, light και θρεπτικό που θα αρέσει σίγουρα σε όλη την οικογένεια; Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για εκείνες τις μέρες που δεν θέλετε να περάσετε πολλή ώρα στην κουζίνα γιατί χρειάζεστε λιγότερο από ένα μισάωρο μέχρι να την απολαύσετε.

Υλικά για 4 μερίδες

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτρο κρεμμύδι

4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/3 φλιτ. παρμεζάνα τριμμένη

1 φλιτζάνι σπανάκι

½ φλιτζάνι νερό

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Πώς θα το φτιάξετε

Πλένετε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα πασπαλίζετε κι από τις δύο πλευρές με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε δύο κουταλιές από το βούτυρο με το λάδι και τσιγαρίζετε τα φιλέτα για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφού πάρουν χρώμα και δεν είναι ροζ στο εσωτερικό, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε στην άκρη.

Ρίχνετε στο τηγάνι και την 3η κουταλιά βούτυρο και προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες. Σωτάρετε να πάρουν χρώμα και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το νερό και την παρμεζάνα. Βράζετε ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτετε στο τηγάνι το σπανάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει. Στο τέλος, βάζετε ξανά και τα φιλέτα του κοτόπουλου, μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά και σερβίρετε.

#Chicken with #Spinach in #Creamy #Parmesan Sauce - #eatwell101 #recipe An easy #one-pan dish that will wow the entire family for #dinner! - #recipe by #eatwell101