Print this page

Γεμιστά, το πιο χαρακτηριστικό ελληνικό φαγητό του καλοκαιριού με μια πινελιά 3αλφα

Η 3αλφα ξέρει καλύτερα από τον καθένα όχι μόνο τα πιο αγαπημένα και χαρακτηριστικά ελληνικά πιάτα αλλά και πώς να τα απογειώσει, βάζοντας κάθε φορά τη δική της πινελιά ποιότητας. Ποιο φαγητό είναι το σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού; Τα πολύχρωμα, μυρωδάτα γεμιστά! Εσύ τα έχεις δοκιμάσει ποτέ με πλιγούρι;
Το Πλιγούρι Μέτριο της 3αλφα είναι η ιδανική λύση αν θες να δώσεις μοναδικό χαρακτήρα και υφή σε σαλάτες, πιλάφι, ντολμάδες, πίτες, γιουβέτσι, αλλά και για να χαρίσεις έναν φρέσκο αέρα και μια διαφορετική αισθητική σε παραδοσιακά, μεσογειακά γεύματα, όπως τα γεμιστά. Ακόμη, είναι ό,τι πρέπει για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, καθώς έχει ελάχιστες θερμίδες και λιπαρά, ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.  

Και εάν διαβάζοντας όλα τα παραπάνω έχει ήδη αρχίσει να σου ανοίγει η όρεξη, η 3αλφα για άλλη μία φορά φροντίζει πριν από εσένα για εσένα και σε προτρέπει να δοκιμάσεις το Πλιγούρι Μέτριο μέσα σε μία ανατρεπτική και εύκολη συνταγή για Ντομάτες Γεμιστές* με Πλιγούρι.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
****


Ντομάτες Γεμιστές με Πλιγούρι

Υλικα

100γρ. 3αλφα Πλιγούρι

4 ντομάτες μεσαίου μεγέθους

1 πατάτα1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο

100 ml ελαιόλαδο

1/2 κ.τ.γ. πάπρικα γλυκια

Αλατι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά.Κόβουμε την πατάτα σε φέτες και τις βράζουμε μέχρι να παραμείνουν τρυφερές. Κόβουμε 1 φέτα απ’ την κορυφή της τομάτας και με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη ψίχα της, προσέχοντας να αφήσουμε λίγη σάρκα στη φλούδα. Μεταφέρουμε τη ψίχα από κάθε τομάτα σε ένα μπολ και έπειτα την αλέθουμε στο μπλέντερ έως ότου γίνει σάλτσα.Βάζουμε στο μπλέντερ την μισή ποσότητα ελαιόλαδου και τα μυρωδικά και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.Κρατάμε το μισό της σάλτσας για το τέλος της συνταγής. Τοποθετούμε τις τομάτες σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε εσωτερικά σε κάθε ντομάτα λίγο αλάτι.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα τομάτας που έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ με το πλιγούρι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο μείγμα.Γεμίζουμε τις τομάτες μέχρι τα τρία τέταρτα, γιατί το πλιγούρι θα φουσκώσει.Τοποθετούμε τις φέτες πατάτας ανάμεσα στις τομάτες και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.