Print this page

Εύκολη κοτόπιτα με πράσο

Μια γρήγορη συνταγή που μπορείτε να σερβίρετε είτε ως συνοδευτικό είτε ως κυρίως πιάτο.

Εάν αγαπάτε τις πίτες, είναι σίγουρο ότι τη συγκεκριμένη αφού τη δοκιμάσετε θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά. Επειδή έχει μόνο ένα φύλλο ζύμης είναι εξαιρετικά ελαφριά –και μπορείτε να την κάνετε ακόμα πιο ελαφριά, αντικαθιστώντας την κρέμα γάλακτος με στραγγιστό γιαούρτι ή τυρί κρέμα light.

Υλικά

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο πράσο

1 καρότο

500 γρ. κοτόπουλο στήθος

2 κολοκυθάκια

300 ml ζωμός κοτόπουλου

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

1 φύλλο σφολιάτας

Πώς θα τη φτιάξετε

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Κόβετε το πράσο σε λεπτές ροδέλες και το σοτάρετε στο ελαιόλαδο. Κόβετε το καρότο σε κύβους και το ρίχνετε στο τηγάνι. Σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα δύο υλικά (περίπου 5 λεπτά).Κόβετε σε κύβους το κοτόπουλο και το πρόσθέτετε στο τηγάνι να ροδίσει (δεν χρειάζεται να μαγειρευτεί εντελώς σ’ αυτή τη φάση). Προσθέτετε το ζωμό και τα κολοκυθάκια τριμμένα. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά και να πιει τα υγρά του. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος.

Λαδώνετε ένα μακρόστενο ταψί και ρίχνετε μέσα το μείγμα κοτόπουλου και λαχανικών. Καλύπτετε την επιφάνεια με το φύλλο σφολιάτας το οποίο τρυπάτε σε διάφορα σημεία με ένα μαχαίρι για να μπορεί να φεύγει ο ατμός. Ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά (μέχρι να χρυσίσει η ζύμη).

Σερβίρετε με πουρέ  ή πράσινη σαλάτα.

easy chicken and leek pie 2 of 2018