Print this page

Λαζάνια με λαχανικά

Ένα νόστιμο πιάτο με ζυμαρικά χωρίς κρέας.

Όλα τα παιδιά λατρεύουν τα ζυμαρικά, γι' αυτό και είναι το καλύτερο “μέσο” για να τα πείσουμε να φάνε περισσότερα λαχανικά. Αυτή η συνταγή για λαζάνια είναι πλούσια σε θρεπτικά λαχανικά και έχουν υπέροχη τυρένια γεύση που σίγουρα θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.

 

Υλικά

250 γραμμάρια φύλλα σπανάκι

250 γραμμάρια φούντες μπρόκολου

300 γραμμάρια τυρί ρικότα

150 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη (περίπου 1 1/2 φλιτζάνι)

1/2 φλιτζάνι τυρί πεκορίνο τριμμένο

1 1/2 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

μια κουταλιά της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο

6 λαζάνια που δεν θέλουν προ-βράσιμο

 

Πώς θα τα φτιάξετε

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, Ψιλοκόβετε το σπανάκι και το μπρόκολο και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη ρικότα, το σκόρδο, το βασιλικό, 1 φλιτζάνι από την τριμμένη μοτσαρέλα και μισό φλιτζάνι πεκορίνο και ανακατεύετε.

Απλώνετε στον πάτο ενός τετράγωνου ταψιού 10 εκ. το μισό φλιτζάνι της σάλτσας ντομάτας και στρώνετε από πάνω δύο λαζάνια. Ρίχνετε το ένα τρίτο από το μίγμα τυριών-λαχανικών. Στρώνετε μία στρώση λαζάνια, ρίχνετε άλλο ένα τρίτο του μίγματος, συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο, για άλλη μία στρώση και τελειώνετε με λαζάνια. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.

Καλύπτετε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 15 λεπτά. Βγάζετε τη λαδόκολλα και ψήνετε άλλα 10-15 λεπτά μέχρι το φαγητό να ροδίσει.