Print this page

Ριγκατόνι μπολονέζ με κιμά κοτόπουλου

Μια εύκολη και ελαφριά συνταγή που γίνεται γρήγορα και αρέσει σε όλους. 

Τα ζυμαρικά αρέσουν σε όλα τα παιδιά (και στους μεγάλους) και όσες παραλλαγές κι αν ξέρει να κάνει μια μαμά, ποτέ δεν είναι αρκετές. Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη από την κλασική μπολονέζ, όμως αντί για ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας έχει κιμά κοτόπουλου κι αντί για σάλτσα ντομάτα, λευκό κρασί και ζωμό.

Γίνεται σε 20 λεπτά και είναι μια τέλεια λύση για ένα βράδυ ή για οποιαδήποτε στιγμή θέλετε να ετοιμάσετε κάτι γρήγορο αλλά νόστιμο.

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο ριγκατόνι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

½ κιλό κιμά κοτόπουλου

Αλάτι πιπέρι

250 ml λευκό κρασί

250 ml ζωμό κοτόπουλου

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

120 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη (εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κι άλλη στο σερβίρισμα)

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο (προαιρετικά)

Πώς θα τα φτιάξετε

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κρατάτε μισό φλιτζάνι από το νερό του βρασμού, σουρώνετε και τα βάζετε ξανά στην κατσαρόλα. Όσο βράζουν, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το σκόρδο. Ανακατεύετε για ένα λεπτό περίπου και στη συνέχεια προσθέτετε τον κιμά κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά, «σπάζοντας» τα κομμάτια με μια κουτάλα. Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το ξύσμα, την παρμεζάνα και το μαϊντανό. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο ανακατεύοντας καλά (μπορείτε να το παραλείψετε εάν θέλετε το φαγητό σας πιο ελαφρύ).

Ρίχνετε μέσα τα ζυμαρικά και το νερό που έχετε κρατήσει και σερβίρετε με έξτρα παρμεζάνα.