Print this page

Η συνταγή για παγωτό καρύδα

Μια συνταγή για παγωτό vegan και χωρίς λακτόζη, αλλά πολύ νόστιμο και με εξωτική γεύση.

Με υπέροχη κρεμώδη υφή και εξωτική γεύση καρύδας, το παγωτό αυτό εύκολα θα ανακηρυχθεί σε κορυφαίο γλυκό του καλοκαιριού.

Θα γίνει ακόμα πιο απολαυστικό εάν το σερβίρετε με καβουρδισμένα flakes καρύδας ή –αν δεν σας πειράζει η συνταγή να μην είναι vegan- με κομματάκια σοκολάτας.

Υλικά για 6 μερίδες

3 κονσέρβες γάλα καρύδας

¾ φλ. ζάχαρη

1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη

Μια πρέζα αλάτι

1 λοβό βανίλιας (ή 2 βανιλίνες)

2 κουτ. γλ. κορν φλάουρ

Πώς θα το φτιάξετε

Εάν έχετε παγωτομηχανή, βάλτε τον κάδο στο ψυγείο αρκετές ώρες πριν φτιάξετε το παγωγό για να παγώσει καλά (ιδανικά, από το προηγούμενο βράδυ). Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, βάλτε ένα ανοξείδωτο μπολ στο ψυγείο για να παγώσει πριν χτυπήσετε εκεί το παγωτό.

Βάζετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε το γάλα καρύδας, τις ζ΄χαρες, το αλάτι και το λοβό της βανίλιας σχισμένο στη μέση (ή τις βανιλίνες). Αφήνετε να πάρει βράση και ανακατεύετε να λιώσουν ενετελώς οι ζάχαρες.

Σε ένα μπολάκι, ρίχνετε το κορν φλάουρ, το διαλύετε με λίγο από το μίγμα της κατσαρόλας και το προσθέτετε στη συνέχεια στο βρασμένο γάλα καρύδας ανακατεύοντας διαρκώς. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε μέχρι το μίγμα να πήξει (περίπου 3 λεπτά). Αποσύρετε αολ τη φωτιά.

Αφού κρυώσει, βάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και αφήνετε στην κατάψυξη για 3 ώρες. Στη συμνέχεια είτε το βάζετε στην παγωτομηχανή για 15 λεπτά είτε το μεταφέρετε στο παγωμένο ανοξείδωτο μπολ και το χτυπάτε με το μίξερ για περίπου 10 λεπτά. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να βάλετε το παγωτό ξανά στην κατάψυξη και να το ξαναχτυπήσετε καλά με το μίξερ μετά από περίπου 2 3- ώρες 9πριν πολάβει να παγώσει καλά). Έτσι θα γίνει πιο αφράτο και κρεμώδες. Αφήστε το να παγώσει καλά και απολαμβάνετε.