Print this page

Μαρμελάδα ροδάκινο με τζίντζερ

Για να απολαμβάνετε τη γεύση των ροδάκινων όλο το χρόνο.

Αν λατρεύετε τα ροδάκινα, δεν υπάρχει λόγος να στερηθείτε τη γλυκιά γεύση και το βουτυρένιο άρωμά τους ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα. Η μαρμελάδα αυτή μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες και να σας δίνει κάθε τόσο την ευκαιρία να απολαμβάνετε λίγο από καλοκαίρι και τους πιο κρύους μήνες του χρόνου.

Υλικά

1 κιλό ώριμα ροδάκινα

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού

2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

 

Πώς θα τη φτιάξετε

Βράζετε μία κατσαρόλα νερό και βάζετε στον πάγκο της κουζίνας ένα μεγάλο μπολ γεμάτο μέχρι τη μέση με νερό και παγάκια.

 

Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζετε ένα “χ” στο κάτω μέρος κάθε ροδάκινου και τα ρίχνετε ένα – ένα στο βραστό νερό για 45 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, τα βγάζετε και τα βάζετε αμέσως στο μπολ με το κρύο νερό. Όταν κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείτε να τα πιάσετε με τα χέρια σας, αφαιρείτε τη φλούδα (χάρη στη διαδικασία που προηγήθηκε, θα βγει πάρα πολύ εύκολα). Αφαιρείτε και τα κουκούτσια και κόβετε τη σάρκα σε χοντροκομμένα κομμάτια.

 

Βάζετε τα ροδάκινα σε μια κατσαρόλα και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο και χρησιμοποιώντας μια κουτάλα για να λιώσετε μερικά από τα κομμάτια του φρούτου για 13-15 λεπτά (έως ότου μαλακώσουν και βγάλουν τα υγρά τους). Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το τζίντζερ και ανακατεύετε.

 

Δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση και ανακατεύετε κάθε τόσο για πέντε λεπτά.

 

Χαμηλώνετε ξανά τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνετε για περίπου άλλη μισή ώρα -μέχρι η μαρμελάδα να αρχίσει να πήζει (ανάλογα με το πόσο υγρασία είχαν τα φρούτα, μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερο).

 

Απομακρύνετε από τη φωτιά, μοιράζετε τη μαρμελάδα σε γυάλινα βάζα και αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Διατηρείται στο ψυγείο.