Print this page

Τορτίγιες με κοτόπουλο και σπανάκι στο φούρνο

Για εσάς που ψάχνετε μια διαφορετική απάντηση στην ερώτηση “Τι θα φάμε σήμερα;”

Τι θα φάμε σήμερα; Μια ερώτηση που σχεδόν κάθε μαμά κάνει στην οικογένειά της τουλάχιστον μια φορά την ημέρα -συνήθως, χωρίς να πάρει απάντηση. Όσο μεγάλη φαντασία κι αν διαθέτετε, όσο πλούσιο κι αν είναι το μαγειρικό σας ρεπερτόριο, έρχεται σίγουρα κάποια στιγμή που σκέφτεστε ότι μαγειρεύετε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια.

Αυτή η συνταγή είναι πρωτότυπη μεν, αλλά υπακούει στους βασικούς “κανόνες” ενός φαγητού για όλη την οικογένεια, δηλαδή είναι εύκολο και θρεπτικό. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Υλικά

μισό κιλό κιμά κοτόπουλου

2 φλιτζάνια φύλλα από baby σπανάκι ψιλοκομμένα

1 κονσέρβα μαύρα φασόλια τα οποία έχετε σουρώσει και ξεβγάλει με νερό (προαιρετικά)

1 φλιτζάνι μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου

10 μικρές λεπτές τορτίγιες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι τυρί κίτρινο τριμμένο

αλάτι, πιπέρι, λίγο κύμινο αν σας αρέσει

 

Πώς θα τις φτιάξετε

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάμι, βάζετε 5 κουταλιές από το λάδι και σωτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε τον κιμά και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Ανακατεύετε συνεχώς για 5 λεπτά -μέχρι να καβουρδιστεί καλά ο κιμάς- και στη συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε για άλλα δύο λεπτά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τα φασόλια (αν τα χρησιμοποιήσετε). Με ένα πιρούνι, λιώνετε ελαφρώς τα φασόλια καθώς τα ανακατεύετε ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα. Τέλος, ανακατεύετε και το μασκαρπόνε.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε μία μία τις τορτίγιες αφού τις αλείψετε κι από τις δύο πλευρές με λίγο ελαιόλαδο και αφήνετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά για να ζεσταθούν. Βάζετε από περίπου μισό φλιτζάνι γέμισε σε καθεμία και τυλίγετε. Τοποθετείτε τις γεμισμένες τορτίγιες σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Όταν τις βάλετε όλες, πασπαλίζετε με το κίτρινο τυρί και ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν πριν σερβίρετε. Ταιριάζουν πολύ με γουακαμόλε.