Print this page

Μπισκότα – αστέρια με τυρί κρέμα και μαρμελάδα

Μας φέρνουν πιο κοντά στα Χριστούγεννα.

Αυτή τη συνταγή για μπισκότα είναι πολύ διαφορετική από όσες έχετε κάνει μέχρι τώρα. Το τυρί κρέμα που υπάρχει στη ζύμη δίνει έξτρα γεύση και πολύ ωραία υφή, ενώ γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα. Μπορείτε φυσικά να την αξιοποιήσετε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, εάν όμως τους δώσετε σχήμα αστεριού και τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη παραπέμπουν σε Χριστούγεννα, γι' αυτό και είναι ιδανικά για αυτή την εποχή που όλοι ετοιμαζόμαστε να μπούμε σε εορταστικό mood.

Υλικά

1 πακέτο τυρί κρέμα (250 γραμμάρια) σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/3 φλιτζανιού ζάχαρη

1 βανίλια

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3 φλιτζανιού μαρμελάδα της αρεσκείας σας

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

 

Πώς θα τα φτιάξετε

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε το αλεύρι και χτυπάτε να ομογενοποιηθεί η ζύμη, Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε τη ζύμησε ένα φύλλο πάχους 0,3 εκ. Κόβετε μπισκότα με ένα κουπ-πατ σε σχήμα αστεριού, πλάτους περίπου 5 εκ. (θα βγουν περίπου 70 μπισκότα). Με ένα μικρότερο κουπ-πατ αστέρι, κόβετε ένα μικρό μέρος από το κέντρο των μισών μπισκότων. Βάζετε τα μπισκότα σε λαμαρίνα καλυμένη με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους επειδή θα φουσκώσουν λίγο. Ψήνετε για 10-12 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να γίνονται χρυσά στις άκρες. Αφήνετε για 3 λεπτά στη λαμαρίνα και στη συνέχεια μεταφέρετε σε σχέρα να κρυώσουν εντελώς.

Στη συνέχεια, απλώνετε λίγη μαρμελάδα στα μπισκότα που είναι ολόκληρα και τα καλύπτετε με αυτά που έχουν την τρύπα σε σχήμα αστεριού στη μέση.

Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.