Print this page

Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια με λευκή σοκολάτα

Φτιάχνονται πανεύκολα και είναι και μια πολύ ωραία ιδέα για δώρο.

Αυτές τις μέρες δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να μπούμε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά και να φτιάξουμε μαζί νόστιμες συνταγές για τις γιορτές. Τα τρουφάκια αυτά είναι πολύ απλά και μπορούν να συμμετέχουν στην προετοιμασία τους ακόμα και παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

 

Υλικά για 35 κομμάτια

1/2 φλιτζάνι και άλλες 9 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (ξεχωριστά)

500 gr. λευκή σοκολάτα

60 gr τυρί κρέμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

2 1/2 φλιτζάνια μπισκότα της αρεσκείας σας τριμμένα

μικρά κόκκινα και πράσινα ζαχαρωτά για τη διακόσμηση

 

Πώς θα τα φτιάξετε

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει (1-2 λεπτά). Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα 300 γραμμάρια από τη λευκή σοκολάτα. Αφήνετε για 2 λεπτά και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το τυρί κρέμα και το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύετε. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει τουλάχιστον για 2 ώρες ή και όλη τη νύχτα.

Καλύπτετε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια και τα ακουμπάτε στη λαδόκολλα. Βάζετε το ταψί στην κατάψυξη για 35-40 λεπτά.

Βάζετε στο φούρνο μικροκυμμάτων τις 9 κουταλιές κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα για ένα λεπτό (κάθε 20 δευτερόλεπτα, βγάζετε και ανακατεύετε) μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύετε και βουτάτε στο μείγμα τα τρουφάκια ένα ένα να καλυφθούν. Τα ακουμπάτε πάλι στη λαδόκολλα και προσθέτετε τα διακοσμητικά. Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν σερβίρετε.