Print this page

Μικρά «ιατρικά» τρικ, δοκιμασμένα από τις μαμάδες

Τι κάνουν οι άλλες μαμάδες για να καταφέρουν το παιδί τους να πιει όλο το σιρόπι τους ή να αντιμετωπίσουν χωρίς αλοιφές ένα τσίμπημα; Δοκιμάστε αυτά τα κόλπα και -πού ξέρετε;- μπορεί όντως να έχουν επιτυχία!    

Για τους πόνους οδοντοφυίας

Ένα παλιό κολπο που όμως πιάνει, κάθε φορά. Βάλτε ένα κουτάλι στην κατάψυξη για μερικά λεπτά και δώστε το στο παιδί. Η αίσθηση της παγωμένης σκληρής επιφάνειας του κουταλιού όταν το δαγκώνει θα το ανακουφίσει από τους πόνους και θα μειώσει το πρήξιμο στα ούλα του.

 

Ποτέ πια ξεχασμένη δόση

1bf513dd65e699e38ccddbbc99a7f827

Για να είστε σίγουροι ότι δεν θα ξεχάσετε καμία δόση από την αντιβίωση ή κάποιο άλλο φάρμακο που πρέπει να πάρει το παιδί σας, καταγράψτε όλες τις δόσεις σε ένα αυτοκόλλητο (π.χ. Με αριθμούς, τετραγωνάκια ή Χ) και κολλήστε το πάνω στο μπουκάλι. Κάθε φορά που δίνετε το φάρμακο στο παιδί μην ξεχνάτε να σημειώνετε πάνω στο αυτοκόλλητο.

 

Αφαιρέστε ανώδυνα τις ακίδες

baby bandaid

Κάιτ έχει μπει στο δέρμα του παιδιού; Δεν χρειάζεται να το πιέσετε ή να χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκι για να το αφαιρέσετε. Κάντετο εξής κόλπο: σε ένα μπολάκι ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα σε σκόνη και ανακατέψτε τη με ελάχιστη ποσότητα νερού (έτσι ώστε να γίνει ένα πηχτό μίγμα). Απλώστε το μίγμα στο σημείο όπου έχει μπει η ακόδα, καλύψτε το με τραυμαπλάστ και αφήστε το για μία ώρα. Όταν το βγάλετε θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να αφαιρέσετε την ακίδα πολύ εύκολα.

 

Μασάζ για τον πονοκέφαλο

baby hand

Μια τεχνική που βασίζεται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική: κάντε μασάζ στη μαλακή περιοχή ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη στο χέρι του παιδιού και ο πόνος θα εξαφανιστεί (μπορείτε να το δοκιμάσετε και στον εαυτό σας)

 

Για να πίνει το σιρόπι χωρίς γκρίνια

baby loli

Αν το μωρό αρνείται να πιει το αντιπυρετικό του, κάντε μια μικρή τρύπα σε μια πιπίλα, ρίξτε μέσα στο εσωτερικό της θηλής την κατάλληλη ποσότητα σιροπιού με τη βοήθεια μιας σύριγγας και δώστε την πιπίλα στο μωρό. Καθώς θα την πιπιλάει, σιγά σιγά θα ρουφήξει όλο το φάρμακο. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, μπορείτε να βάλετε το σιρόπι σε ένα ποτηράκι και να βουτάτε μέσα ένα γλειφιτζούρι και να το δίνετε στο παιδί. Επαναλάβετε μέχρι τελειώσει το φάρμακο.

 

Μπανάνα για τα τσιμήματα

baby banana

Εάν κάτι τσιμπήσει το παιδί και δεν έχετε μαζί σας ειδική αλοιφή, δοκιμάστε το εξής κόλπο: τρίψτε το εσωτερικό μιας φλούδας από μπανάνα πάνω στο σημείο. Θα μειώσει το πρήξιμο και τη φαγούρα στη στιγμή!