Print this page

Ένας σοβαρός λόγος να αφήνετε τα παιδιά στη γιαγιά!

Όχι μόνο για τη δική σας εξυπηρέτηση αλλά και για τα οφέλη που, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, θα αποκομίσει και η ίδια!

Για μια γιαγιά δεν υπάρχουν πολλά πράγματα καλύτερα από το να περάσει χρόνο με τα εγγόνια του. Και, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα οφέλη που κερδίζουν όταν τα προσέχουν τις ώρες που λείπουν οι γονείς τους δεν περιορίζονται στη χαρά που νιώθουν παίζοντας μαζί τους, αλλά εξασφαλίζουν και καλύτερα γεράματα!

Σύμφωα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Menopause, οι γυναίκες που ασχολούνται με τη φύλαξη των εγγονιών τους τουλάχιστον μία μέρα την εβδομάδα είχαν καλύτερες επιδόσεις σε γνωστικά τεστ -κάτι που κάνει τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι αυτή η ενασχόληση μπορεί να σημαίνει ότι εξασφαλίζει λιγότερες πιθανότητες για την εμφάνιση άνοιας και Alzheimer.

Ωστόσο, όπως σε όλα τα πράγματα, το ζητούμενο και σ' αυτή την περίπτωση είναι το μέτρο, αφού σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, οι γιαγιάδες που κάνουν babysitting στα εγγόνια τους πέντε ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα είχαν χειρότερες επιδόσεις στα γνωστικά τεστ -σε σχέση με όσες το έκαναν μία μέρα την εβδομάδα. Εάν συνδυάσουμε τα αποτελέσματα με αυτά άλλης έρευνας που υποστηρίζει ότι όταν περνούν χρόνο με παππούδες και γιαγιάδες κατ τα παιδιά έχουν πλεονεκτήματα για την υγεία τους, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το να πηγαίνουν τα πιτσιρίκια μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι της γιαγιάς -ώστε να μπορούν και οι γονείς να απολαύσουν μια μέρα με λιγότερες υποχρεώσεις- είναι μια απόφαση εξαιρετικά συμφέρουσα για όλους!