Print this page

Αυτά είναι τα αντικείμενα με τα περισσότερα μικρόβια που οι γονείς χρησιμοποιούν κάθε μέρα!

Ξέρατε ότι η πιπίλα του μωρού σας είναι πολύ πιο βρώμικη από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης;

Επιστήμονες μελέτησαν μερικά πολύ συνηθισμένα αντικείμενα που υπάρχουν σε ένα σπίτι όπου μεγαλώνουν παιδιά, ηλικίας από 0 έως τεσσάρων ετών. Οι διαπιστώσεις τους θα σας κάνουν να αρχίσετε να βλέπετε εντελώς διαφορετικά τα πράγματα που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα! Τα έξι πιο... αηδιαστικά, αφού κατάφεραν να βρεθούν στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι:

Το καροτσάκι

Το ιδιωτικό «όχημα» του μωρού σας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα αντικείμενα που έχουν επάνω τους τα περισσότερα μικρόβια. Λογικό, αν αναλογιστείτε πόσες πολλές φορές έχει λερωθεί με σάλια, φρουτόκρεμες και διάφορα άλλα (και αναλογικά πόσες λίγες είναι οι φορές που έχετε αφαιρέσει το κάλυμμα για να το πλύνετε)!

Πιπίλες και παιδικά ποτηράκια

Σίγουρα, τα βάζετε τακτικά στο πλυντήριο πιάτων, όμως εκτός από εκεί κυκλοφορούν εξίσου συχνά σε διάφορους χώρους γεμάτους βρομιές, όπως το πάτωμα.

Πλαστικά παιχνίδια

Δεκάδες παιχνίδια γεμάτα με μικρόβια έχουν τρυπώσει σε κάθε γωνιά του σπιτιού... Αυτή είναι η πικρή αλήθεια! Και τώρα αρχίστε να τα καθαρίζετε ένα ένα με απολυμαντικά μαντηλάκια!

19 The Most Insanely Clever Cleaning Hacks That Will Change Your Life And Save Your Money and Time

Μαλακά παιχνίδια

Δεν φαντάζεστε μαζί με πόσα μικρόβια κοιμάται αγκαλιά το παιδί σας κάθε βράδυ! Τώρα που το μάθατε, καλό είναι να το βάζετε λίγο πιο συχνά στο πλυντήριο -κι ας κλαίει το παιδί μέχρι να στεγνώσει!

Η τσάντα με τα απαραίτητα του μωρού

Αυτό είναι κάτι που μπορούσαμε να φανταστούμε. Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο τι βρίσκεται στον πάτο της δικής μας τσάντας για να βεβαιωθούμε.

Mum and child

Παιδικά βιβλία

Να κι ένα αντικείμενο που δεν μπορείτε να πλύνετε... Κρίμα, γιατί είναι γεμάτο από σάλια και μύξες που πέφτουν το προσωπάκι του μωρού την ώρα που του διαβάζετε, αλλά και από διάφορες βρομιές που έχουν τα δαχτυλάκια που γυρίζουν τις σελίδες. Απλά, θυμηθείτε ότι η επαφή με τα μικρόβια είναι ευεργετική για τα παιδιά γιατί συμβάλουν στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Διαβάστε κι εδώ πώς η επαφή με τα μικρόβια προλαμβάνει την παιδική λευχαιμία!