Print this page

Νεανικό πρόσωπο: έξυπνες κινήσεις πριν το νυστέρι

Πέρα από την κληρονομικότητα και τη φυσική φθορά του χρόνου, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το δέρμα της...city woman. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, που συνδέεται με ένταση, άγχος και κακή ποιότητα ύπνου αλλά και «κακές» συνήθειες, όπως η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, το κάπνισμα και το «γρήγορο» φαγητό αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπό μας. Υπάρχουν τρόποι -χωρίς να καταφύγουμε ακόμα στο νυστέρι- να «διώξουμε» τα σημάδια της γήρανσης. Χρησιμοποιείστε και δικά σας μέσα αλλά και τη βοήθεια της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής!     

Υγιεινός τρόπος ζωής Η υιοθέτηση υγιεινών αλλαγών στον τρόπο ζωής αποτελεί πάντα μια καλή βάση για υγεία και ομορφιά. Μια εξατομικευμένη, ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, η επαρκής πρόσληψη νερού, η καθημερινή φροντίδα του δέρματος και η προστασία του, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά όλες τις εποχές του έτους με προϊόντα αντηλιακής περιποίησης αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για σφριγηλό, λαμπερό, νεανικό δέρμα.   

Μεσοθεραπεία Ισχυρό «σύμμαχο» της σύγχρονης γυναίκας στην αντιγήρανση αποτελεί  η μεσοθεραπεία, που συνίσταται στην έγχυση στο μεσόδερμα, με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας, διαλύματος ουσιών (με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία). Η διαδικασία αυτή προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα, εξαλείφοντας θαμπάδα, ατέλειες και λεπτές ρυτίδες –λειτουργώντας, ταυτόχρονα, ως πρόληψη.   

Μπότοξ Ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης ή αλλιώς botox…υπάρχει λόγος που αποτελεί την πιο δημοφιλή μη επεμβατική εφαρμογή διεθνώς, αφού αποτελεί τον πιο γρήγορο και ανώδυνο τρόπο για ανάλαφρο, ξεκούραστο, νεανικότερο πρόσωπο. Μόλις λίγα 24ωρα μετά την εφαρμογή του απαλύνονται οι ρυτίδες στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και στο «πόδι της χήνας», ενώ ταυτόχρονα ανορθώνονται τα «πεσμένα» φρύδια, που σας δείχνουν «κουρασμένες» και «λυπημένες».   Υ

Yαλουρονικό οξύ Αποτελεσματικό ενέσιμο υλικό αποτελεί και το υαλουρονικό οξύ, που αντικαθιστώντας το χαμένο, με την πάροδο του χρόνου, δικό μας, διορθώνει προβλήματα όπως την πτώση και το «άδειασμα» των ζυγωματικών, την αύλακα ανάμεσα στα μάτια και στα μάγουλα, ρυτίδες στις ρινοπαρειακές αύλακες αλλά και το χαμένο όγκο στα χείλη. Η εφαρμογή του, μάλιστα, από έμπειρο πλαστικό χειρουργό σε σημεία-«κλειδιά» του προσώπου μπορεί να προσφέρει ακόμα και ένα full facelift χωρίς νυστέρι.   

Mesobotox   Πρόκειται για την τεχνική που δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησης της δράσης του μπότοξ και του υαλουρονικού οξέος ταυτόχρονα, στο ίδιο διάλυμα. Η εξατομικευμένη ποσότητα του διαλύματος εγχύεται με πολλαπλές μικροενέσεις στα μάτια και το λαιμό, επιτυγχάνοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα αναζωογόνησης, αφού δρα στις πιο επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος.    

Λίφτινγκ χωρίς νυστέρι με υπερήχους    Για δυναμική αναζωογόνηση προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ το τελευταίας γενιάς ιατρικό μηχάνημα HiPRO-V, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία HIFU (High Intensity Focused Ultrasound – υψηλής ενέργειας εστιασμένους υπέρηχους), προκαλεί σύσφιξη του SMAS (του μυο-απονευρωτικού συστήματος του προσώπου) και την ανάπτυξη νέου κολλαγόνου. Τα αποτελέσματά του, δηλαδή η μείωση ρυτίδων, η βελτίωση της όψης της περιοχής των ματιών, η αντιμετώπιση της χαλάρωσης στα μάγουλα, έχουν ονομάσει τις συνεδρίες με το συγκεκριμένο μηχάνημα και ως λίφτινγκ χωρίς νυστέρι. Απευθύνεται, όμως, και σε κάθε σύγχρονη γυναίκα που επιδιώκει, στο πλαίσιο της πρόληψης, τη διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος και την καθυστέρηση εμφάνισης των σημαδιών της γήρανσης.    

Έρχεται όμως η ώρα, που οι μη επεμβατικές τεχνικές δεν αποδίδουν το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα και το λίφτινγκ -ως η πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση, το «golden standard», για την ανανέωση του προσώπου- γίνεται «μονόδρομος». Η ολιστική αντιμετώπιση της γήρανσης επιτυγχάνεται μόνο με το κλασικό facelift, το οποίο διορθώνει όλες τις αισθητικές υποομάδες του προσώπου ταυτόχρονα, δηλαδή το μέτωπο, την περιοχή γύρω από τα μάτια, τις παρειές και το λαιμό, χαρίζοντας ακόμα και δέκα χρόνια νεότητας. Με τη βλεφαροπλαστική ή το κροταφικό lift και συνεργικές μη χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα, όπως η μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα, το υαλουρονικό οξύ, το laser ή το peeling, αποκαθιστά -εκτός από τη χαλάρωση και την πτώση- και την ποιότητα του δέρματος, βελτιώνοντας και την υφή ή την τυχόν ατροφία του. 

Σε όποιο στάδιο της ζωής σας κι αν βρίσκεστε, είτε έχετε ανάγκη μη επεμβατικές τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής είτε επιλέξετε τη ριζική λύση ενός facelift, χρειάζεται να έχετε στο μυαλό σας ότι η προεγχειρητική εκτίμηση και η εφαρμογή από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, με υλικά ποιοτικά, πιστοποιημένα και δοκιμασμένα στο πέρασμα του χρόνου και με άρτια εκτελεσμένη τεχνική, αποτελούν τα εχέγγυα για ασφάλεια, φυσικό, εξατομικευμένο, επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Νταμάγκας Άρης
Πλαστικός Χειρουργός
Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής 251 ΓΝΑ
https://www.damagas.gr