Print this page

Έρευνα ανακάλυψε νικοτίνη στα χέρια των παιδιών που οι γονείς τους καπνίζουν!

Εκτός από τις συνέπειες του παθητικού καπνίσματος, τώρα οι επιστήμονες ανακαλύπτουν κι άλλα προβλήματα που προκαλεί στα παιδιά η κακή συνήθεια των γονιών.  

Τα χέρια των παιδιών έχουν πολλά πράγματα πάνω τους... Βρωμιές, λάσπες, μικρόβια, ο,τιδήποτε (αηδιαστικό) μπορεί κανείς να φανταστεί. Είναι λοιπόν λογικό να επιμένουμε να πλένουν τα χέρια τους συχνά.

Όμως δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι στα παιδικά χεράκια μπορεί να υπάρχουν απειλητικοί παράγοντες που έχουν προκληθεί από εμάς τους ίδιους!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση, τα χέρια των παιδιών που οι γονείς τους είναι καπνιστές ανιχνεύτηκαν σημαντικές ποσότητες νικοτίνης. Μάλιστα, αυτό ίσχυε ακόμα και στις περιπτώσεις που οι γονείς ποτέ δεν καπνίζουν μπροστά στα παιδιά τους!

Από τα παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα το 100% είχε νικοτίνη στα χέρια ενώ σε όλα εκτός από ένα η συγκεκριμένη ουσία ανιχνεύτηκε και στο σάλιο!

Η συγκεκριμένη έρευνα ήταν μικρή, επειδή όμως τα αποτελέσματα ήταν τόσο σημαντικά, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο σκοπεύουν να την επαναλάβουν με πολύ μεγαλύτερο δείγμα αυτή τη φορά.

Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, αυτή η επιστημονική ανακάλυψη μάς υπενθυμίζει ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου είναι να σταματήσουμε εντελώς το κάπνισμα!