Print this page

Αποζημίωση 29 εκατ. δολαρίων από τη Johnson & Johnson

Το αστρονομικό ποσό των 29 εκατ. δολαρίων επιδίκασε δικαστήριο της Καλιφόρνια ως αποζημίωση σε καρκινοπαθή γυναίκα, που κατηγορεί τoν φαρμακευτικό κολοσσό Johnson & Johnson και τις μωρουδιακές σκόνες του πως της προκάλεσαν μεσοθηλίωμα, ένα είδος εξαιρετικά επικίνδυνου και επιθετικού καρκίνου που εκδηλώνεται στον υπεζωκότα.
Ο καρκίνος της εν λόγω κυρίας διαγνώστηκε το 2017 και είναι μία από τις πολλές υποθέσεις που θα εκδικαστούν μέσα στο 2019.

Το ποσό αυτό εκδικάστηκε στην κυρία Λεβίτ και τον συζυγό της ως αποζημίωση για τα ελαττωματικά προιόντα της εταιρειας η οποια δεν κατάφερε να προειδοποιήσει τους καταναλωτές για τους κινδύνους για την υγεία. Το δικαστήριο δεν εκδίκασε τυχόν κυρώσεις στην Johnson & Johnson ενώ η εταιρεία δήλωσε την πρόθεση της να ασκήσει έφεση, αναφέροντας «σοβαρά διαδικαστικά και αποδεικτικά λάθη» κατά τη διάρκεια της δίκης : «Σεβόμαστε τη νομική διαδικασία και επαναλαμβάνουμε ότι οι ετυμηγορίες της κριτικής επιτροπής δεν είναι ιατρικά, επιστημονικά ή κανονιστικά συμπεράσματα σχετικά με ένα προϊόν», ανέφερε η Johnson & Johnson σε μια δήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο όμιλος J&J αντιμετωπίζει περισσότερες από 13.000 αγωγές που σχετίζονται με ταλκ, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε 11 περιπτώσεις, μέχρι στιγμής, οι τρεις έχουν καταλήξει υπέρ των εναγόντων, με την εταιρεία να πληρώνει για μια από αυτές αποζημίωση ύψους 4,69 δισ. δολαρίων.