Print this page

Θέλετε να κάνετε μωρό; Κόψτε το κάπνισμα!

Μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι όχι μόνο οι μέλλουσες μητέρες αλλά και οι άντρες που θέλουν να γίνουν μπαμπάδες πρέπει να απέχουν από το τσιγάρο!

Γνωρίζαμε ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να καπνίζουν κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς τα βλαβερά συστατικά του τσιγάρου περνούν μέσω του πλακούντα στο αίμα του εμβρύου. Ξέραμε επίσης ότι η διακοπή αυτή της κακής συνήθειας αυξάνει τη γονιμότητα και στα δύο φύλα, αυξάνοντας τις πιθανότητες να επιτευχθεί εγκυμοσύνη. Τώρα, όμως ήρθε η στιγμή να μάθουμε επιπλέον ότι ένας άντρας που καπνίζει ένα περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσει παιδί με συγγενή καρδιοπάθεια!

Διαβάστε κι εδώ τι πρέπει να κάνετε για τα αυξήσετε τη γονιμότητά σας....

Αυτό ανακάλυψε μια νέα επιστημονική μελέτη που έγινε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Κεντρικού Νότιου Πανεπιστημίου της Κίνας και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση "Preventive Cardiology" της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.Για τις ανάγκες της έρευνας, αξιολογήθηκαν δεδομένα από 125 έρευνες, που αφορούσαν συνολικά 137.574 παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες. Από τα αποτελέσματα διαπιστώθηκε ότι διαπίστωσε αν ο μέλλων πατέρας είναι καπνιστής, ο κίνδυνος καρδιολογικών προβλημάτων για το μωρό αυξάνει περισσότερο κι από όταν η ίδια η μητέρα κάπνιζε πριν μείνει έγκυος, καθώς αυτό κάνει την έγκυο να εκτίθεται συνεχώς στο παθητικό κάπνισμα.

«Οι υποψήφιοι μπαμπάδες πρέπει να κόψουν το κάπνισμα», σχολιάζει ο επικεφαλής της έρευνας. «Οι άντρες αποτελούν μεγάλη πηγή παθητικού καπνίσματος για τις έγκυες γυναίκες, κάτι που φαίνεται να είναι ακόμη πιο επιβλαβές για τα αγέννητα παιδιά και από το να καπνίζουν οι ίδιες. Όσο για τις γυναίκες, εκείνες πρέπει να σταματήσουν να καπνίζουν προτού αρχίσουν την προσπάθεια να κάνουν παιδί και να απέχουν από το τσιγάρο κατά τη διάρκεια όλης της εγκυμοσύνης, αλλά και να μένουν μακριά από καπνιστές, ώστε να μην εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα», δήλωσε ο ειδικός.

Οι συγγενείς καρδιοπάθειες αποτελούν βασική αιτία θνησιγένειας, και αφορούν περίπου το 8 τοις χιλοίς των νεογνών παγκοσμίως. Η πρόγνωση της πάθησης και η ποιότητα της ζωής γι' αυτά τα παιδιά συνεχίζει να βελτιώνεται χάρη σε νέες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, όμως οι συνέπειες μπορεί να διαρκέσουν για όλη τη ζωή..

Διαβάστε κι εδώ ποια είναι τα 10 ζητήματα που αφορούν περισσότερο τις εγκύους....