Facebook Twitter
  • HOME
  • ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
    • Γονείς
    • Παιδιά
    • Εγκυμοσύνη
  • ΟΜΟΡΦΙΑ / ΜΟΔΑ
    • Ομορφιά
    • Μόδα
  • ΥΓΕΙΑ / ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • Υγεία
    • Διατροφή
    • Συνταγές
    • Ασκηση
  • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ
    • Ειδικός Παιδαγωγός
    • Λογοθεραπευτής
    • Διατροφολόγος
  • ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
    • Εξοδος
    • Μένουμε Σπίτι
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    • Δηλώσεις Συμμετοχής
    • Αποτελέσματα Κληρώσεων

Ελληνικό καλοκαίρι: Τα οφέλη για την υγεία

  • Print
  • Email
Ελληνικό καλοκαίρι: Τα οφέλη για την υγεία
 Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ακόμη και όσοι δεν καταφέρουν να φύγουν για διακοπές,  απολαμβάνουν τα μπάνια στη θάλασσα.

«Τα μπάνια στη θάλασσα είναι ευεργετικά για όλες τις ηλικίες. Χαρίζουν ευεξία και γυμνάζουν το σώμα, απαλλάσσοντας από πόνους και μικροπροβλήματα», υπογραμμίζει η Δρ. Ανατολή Παταρίδου, MD, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος κεφαλής - τραχήλου, παιδο-ΩΡΛ, επιστημονική συνεργάτης του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ (www.pataridou.gr).

«Στα ωτορινολαρυγγολογικά προβλήματα, το θαλασσινό νερό βοηθάει πολύ. Όταν το αλατόνερο περνάει από τη μύτη, την καθαρίζει και διευκολύνει την διέλευση του αέρα. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνονται καταστάσεις, όπως η χρόνια ρινίτιδα, το άσθμα και οι παραρρινοκολπίτιδες. Παράλληλα ευνοείται η φυσιολογική αναπνοή, που γίνεται από τη μύτη, αφού κατ’ αυτόν τον τρόπο ο αέρας προλαβαίνει να υγρανθεί, να θερμανθεί και να φιλτραριστεί, πριν προχωρήσει προς το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα».

Το νερό της θάλασσας είναι ιδιαίτερα ευεργετικό σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, αλλά όχι όταν είναι στην οξεία φάση τους. Όπως έχει αποδειχθεί, όσοι κολυμπούν συστηματικά, απαλλάσσονται σταδιακά από τέτοιου είδους ενοχλήσεις. Επιπλέον μετά από κατάγματα, το κολύμπι θεωρείται ιδανική μορφή φυσιοθεραπείας – βοηθάει και η άνωση σε αυτό.

Ο συνδυασμός ήλιου και θάλασσας βοηθάει και σε δερματικές παθήσεις, όπως η κνίδωση, το ατοπικό έκζεμα και η ψωρίαση.

Το περπάτημα στην άμμο ή στα ρηχά, όπως και το τζόγκινγκ στην ακροθαλασσιά «φτιάχνουν» σώμα και απογειώνουν τη διάθεση, χάρη στην απελευθέρωση ενδορφινών.
«Είναι κρίμα να μην εκμεταλλευόμαστε όλες αυτές τις ευκαιρίες, που μας προσφέρει η χώρα μας και οι υπέροχες παραλίες της. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Υπάρχουν δραστηριότητες για όλα τα γούστα και αν τηρούνται οι κανόνες και γίνονται όλα με προσοχή, όπως πρέπει, τότε τα οφέλη είναι άμεσα ορατά», λέει η κυρία Παταρίδου.

Προσαρμογή από Ring Networks

Tweet
Κατηγορία: Υγεία
Tagged under
  • υγεία
  • καλοκαίρι
  • θάλασσα
  • οφέλη
More in this category: « ΕΛΙΝΥΑΕ: Πρόληψη, Διάσωση, Πρώτες ενέργειες και βοήθειες Ελληνικό καλοκαίρι: Τα οφέλη για την υγεία »
back to top






Εγγραφή στο Newsletter

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
  • Επικοινωνία
  • Διαφήμιση
  • Αποστολή Δελτίων Τύπου
  • Περιορισμός ευθύνης
© Copyright 2023, Premium S.A, All Rights Reserved | Υπηρεσίες Επικοινωνίας & Ερευνών, Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 46, 11635 Αθήνα
×
Διαβάστε ακόμα
  • 7 σημάδια ότι το παιδί σας είναι εσωστρεφές
    7 σημάδια ότι το παιδί σας είναι εσωστρεφές