Print this page

Απλά καθημερινά πράγματα που εξασφαλίζουν καλύτερη υγεία

Βάλτε στο πρόγραμμά σας για να δίνετε και ιο καλό παράδειγμα στα παιδιά.

Δεν είναι και τόσο δύσκολο να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας για να είμαστε πιο γεροί και δυνατοί. Κάτι εξαιρετικά χρήσιμο την εποχή που διανύουμε, καθώς οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση. Χρειάζεται μόνο να καθιερώσουμε μερικές απλές συνήθειες, τις οποίες είναι σκόπιμο να περάσουμε και στα παιδί μας, όπως:

Γυμναστική

Μπορεί να μην προλαβαίνετε να πάτε στο γυμναστήριο για να κάνετε μια ώρα αερόμπικ, όπως παλιά, όμως αυτό δεν είναι αρκετά καλή δικαιολογία για να βγάζετε την άσκηση εντελώς από τη ζωή σας. Ένας 20λεπτος περίπατος μαζί με μια άλλη μαμά ή με τα παιδιά σας ή μερικές ασκήσεις, όπως επιτόκου τροχάδην ή κοιλιακοί ενώ παρακολουθείτε την αγαπημένη σας σειρά είναι αρκετά. Αρκεί,  να βάλετε λίγα λεπτά γυμναστικής στη ζωή σας κάθε μέρα.

Βιταμίνη C

Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντική είναι για το ανοσοποιητικό μας. Μην ξεχνάτε λοιπόν να παίρνετε τη Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη που είναι ?? για τις γυναίκες και ?? για τους άντρες. Βασικές πηγές της είναι το ακτινίδιο, οι πιπεριές, τα εσπεριδοειδή???

Υπερτροφές

Για να είναι μια γυναίκα Σούπερ μαμά θα πρέπει να γεμίζει το πιάτο της με superfoods ποτ της προσφέρουν την απαιτούμενη ενέργεια. Προτιμήστε για την καθημερινή διατροφή σας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά αλλά και οι ξηροί καρποί.

Χαλάρωση

Όλοι μας έχουμε ανάγκη από λίγα έστω λεπτά ηρεμίας και χαλάρωσης μέσα στην ημέρα. Αρκούν πέντε λεπτά που θα αφιερώσετε στον εαυτό σας είτε χαλαρώνοντας μέσα στη μπανιέρα είτε ξεφυλλίζοντας το αγαπημένο σας περιοδικό είτε κάνοντας ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμό ή ό,τι άλλο σας βοηθάει να αποφορτιστείτε.

Τέλος στις ενοχές

Η μητρότητα συχνά πάει χέρι-χέρι με τις ενοχές.. απέναντι στα παιδιά μας, στο σύντροφό μας, τους δικούς μας γονείς, τον ίδιο μας τον εαυτό… Προσπαθήστε να καταπνίξετε αυτή τη φωνούλα μέσα στο κεφάλι σας που σας επισημαίνει όσα δεν έχετε κάνει σωστά κι εστιάστε σε όλα όσα έχετε καταφέρει να κάνετε για εσάς, την οικογένεια και τα παιδιά σας.

Λιγότερος χρόνος στα social media

Ο Αμερικανός πρόεδρος Θ. Ρούσβελτ είχε πει ότι η σύγκριση είναι ο κλέφτης της χαράς. Και μάλιστα πριν ανακαλυφθούν τα social media που πολύ συχνά κάνουν πολλές από εμάς να αναρωτιόμαστε τι κάνουμε λάθος και δεν μπορούμε να ζήσουμε τη λαμπερή, υπέροχη ζωή που παρουσιάζουν όλοι εκεί μέσα! Έρευνες έχουν δείξει ότι ο περιορισμός της χρήση τους αυξάνει τους δείκτες ευτυχίας και προσωπικής ικανοποίησης για όσους το έχουν τολμήσει.

Περισσότερο γέλιο

Το γέλιο απελευθερώνει ενδορφίνες, τους νευροδιαβιβαστές που μας κάνουν να νιώθουμε καλά, να αντιμετωπίζουμε καλύτερα το στρες και να ενισχύουμε τον οργανισμό μας. Φροντίστε να γελάτε όσο πιο συχνά μπορείτε. Εξάλλου, ζώντας μαζί με παιδιά έχετε κάθε στιγμή ένα σωρό λόγους για να ξεσπάτε στα γέλια.

Σωστή ενυδάτωση

Μπορεί να ακούγεται πολύ απλοϊκό, όπως είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρούμε το σώμα μας ενυδατωμένο. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό και φροντίστε να πιείτε τουλάχιστον άλλα 7-8 στη διάρκειά της. Κάτι τόσο απλό που όμως θα κάνει μεγάλη διαφορά στο πώς νιώθετε!

Τα παιδιά νωρίς για ύπνο

Όχι μόνο κάνει καλό στη δική τους υγεία και φυσική κατάσταση αλλά επιπλέον σας επιτρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε εσάς και το σύντροφό σας. Έτσι, κερδίζουν όλοι!