Print this page

O Dr. Fauci απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών για τον κορονοϊό

Σε μια διαδικτυακή συνάντηση με παιδιά, ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμοξιωλόγων των ΗΠΑ για την πανδημία, έλυσε όλες τις απορίες τους.

Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ συνομίλησε πρόσφατα με μικρά παιδιά σχετικά με τον κορονοϊό, σε ένα ψηφιακό event του podcast ειδήσεων για τα παιδιά « The Ten News».

Ο Dr. Anthony Fauci απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τα εμβόλια, το πλύσιμο των χεριών και πότε θα νιώσουμε ξανά ασφαλείς. Ο ειδικός εξήγησε επιστημονικά θέματα με τρόπο κατανοητό και ελκυστικό για τα παιδιά.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο σημαντικά σημεία της συνομιλίας τους που μπορεί να σας βοηθήσουν να λύσετε κάποιες απορίες και των δικών σας παιδιών.

Εάν όλοι έμεναν στο σπίτι για δύο εβδομάδες, θα γλιτώναμε από τον COVID;

Αυτό πιθανότατα θα μείωνε τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα, αλλά μάλλον δεν θα εξαφάνιζε εντελώς τον ιό, θα έπρεπε να απομονωθούμε για πολύ περισσότερε μέρες”, δήλωσε ο dr. Fauci. “Αυτό συμβαίνει επειδή ο κοροναϊός είναι «πολύ, πολύ διαδεδομένος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι, η μόνη λύση είναι να φοράμε όλοι μάσκες στους δημόσιους χώρους δημόσια και να αποφεύγουμε τη στενή επαφή με άτομα που δεν ανήκουν στην οικογένεια”.

 

Κάποιος στην τάξη μου κόλλησε κορονοϊό. Φοράω τη μάσκα μου κάθε μέρα – μπορεί να κολλήσω;

Εάν φοράτε τη μάσκα σας πιστά κάθε μέρα, οι πιθανότητες να κολλήσετε είναι μικρές. Επειδή όμως δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, είναι σημαντικό όποιος έχει εκτεθεί στον ιό με μπαίνει σε καραντίνα”.

 

Είναι καλύτερο να πλένουμε τα χέρια με υγρό σαπούνι, απλό σαπούνι ή απολυμαντικό χεριών;

Είναι σχεδόν το ίδιο”, είπε ο Dr. Fauci. “Όταν χρησιμοποιείτε σαπούνι και νερό, φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Εάν χρησιμοποιείτε απολυμαντικό χεριών, πρέπει να το τρίψετε μέχρι να στεγνώσουν τα χέρια”.

 

Μπορεί να κολλήσω τον ιό από το κατοικίδιό μου;

Υπήρξαν σπάνιες περιπτώσεις κατοικίδιων ζώων που μολύνθηκαν από COVID-19, αλλά ο κίνδυνος είναι πραγματικά, πολύ χαμηλός.Συνεχίστε λοιπόν να κάνετε αγκαλιές με το σκυλάκι σας”. Όπως είπε ο ειδικός. δεν θέλουμε να κάνουμε τα παιδια να ανησυχούν για τα κατοικίδια ζώα τους ή να φοβούνται ότι είναι επικίνδυνα για αυτά.

 

Εάν έχω αλλεργία, μπορώ να κάνω το εμβόλιο;

Ναι”, είπε ο Dr, Fauci. “Αλλά ίσως χρειαστεί να το κάνεις σε ένα μέρος με εκπαιδευμένους ιατρούς, όπως για παράδειγμα σε ένα νοσοκομείο όπου υπάρχουν άνθρωποι να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση κάποιας αλλεργικής αντίδρασης που μπορεί να εκδηλωθεί”.

 

Πότε θα μπορέσω να κοιμηθώ ξανά στο σπίτι ενός φίλου μου;

"Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσα άτομα θα αποφασίσουν ότι θέλουν να εμβολιαστούν. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ενθαρρύνουμε όλους τους ανθρώπους να εμβολιαστούν", εξήγησε ο Dr Fauci. “Θα χρειαστεί να εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού για να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό”.

 

Τι θα ήθελε ο Dr Fauci να καταλάβουν τα παιδιά για την πανδημία;

 

«Μην αποθαρρύνεστε, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα», είπε. "Θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Θα μπορείτε να παίξετε ξανά με τους φίλους σας. Θα πάτε ξανά στο σχολείο και να διασκεδάζετε χωρίς να ανησυχείτε γι 'αυτό. Σας υπόσχομαι ότι όλο αυτό θα τελειώσει. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε μερικούς μήνες ακόμα, αλλά θα επιστρέψουμε στο φυσιολογικό. Γι 'αυτό μην αποθαρρύνεστε”.