Print this page

Οι ηλικιωμένοι που έχουν εμβολιαστεί μπορούν να βρίσκονται κοντά στα εγγόνια τους

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες για τον κορονοϊό που εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχουν Λοιμώξεων των ΗΠΑ. .

Στις 8 Μαρτίου το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (CDC) των ΗΠΑ δημοσίευσε νέες οδηγίες για την πανδημία, όπου αναφέρεται ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως είναι ασφαλές να έρθουν σε επαφή με τις οικογένειές τους. Επιπλέον, είναι ασφαλές να συγκεντρώνονται ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους μικρές ομάδες από εμβολιασμένα άτομα. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων στους δημόσιους χώρους.

Πλήρως εμβολιασμένος θεωρείται όποιος έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τη δεύτερη δόση, προκειμένου να αναπτυχθούν τα αντισώματα.

«Η οδηγία αυτή αντιπροσωπεύει ένα πρώτο βήμα προς την επιστροφή στις καθημερινές μας δραστηριότητες», αναφέρει το CDC σε δήλωσή του. «Για παράδειγμα, πλήρως εμβολιασμένοι παππούδες και γιαγιάδες μπορούν να βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους με τα παιδιά και τα εγγόνια τους που δεν έχουν εμβολιαστεί, χωρίς να φορούν μάσκες ή να κρατούν αποστάσεις, με την προϋπόθεση ότι κανείς από τους μη εμβολιασμένους δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την Covid-19».