Print this page

Δωρέα του Υπουργείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προς το Σύλλογο Φλόγα

H ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με καρκίνο, Φλόγα

Η Φλόγα είναι Πανελλήνιος Σύλλογος Γονιών Παιδιών με καρκίνο και αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα είναι το βασικό τρίπτυχο της Φλόγας για κάθε παιδί που νοσεί από καρκίνο σε όλη τη χώρα.

Φέτος, συμπληρώνουμε σχεδόν 40 χρόνια αγώνα και δράσης. Σε όλο αυτό το διάστημα, δύναμή μας οι χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι φίλοι και φορείς που στηρίζουν το έργο μας και μας προσφέρουν, με τον τρόπο που ο καθένας μπορεί, τη δυνατότητα να σταθούμε άξια δίπλα στα παιδιά μας.

Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούμε ξενώνες φιλοξενίας για τα παιδιά και τους γονείς από την περιφέρεια για όσο διάστημα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην Αθήνα για να υποβληθούν τα παιδιά σε θεραπεία στα Ογκολογικά Τμήματα των Παιδιατρικών Νοσοκομείων.Η θεραπεία είναι μακρόχρονη με πολλές παρενέργειες, με αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στη διάρκειά της να είναι ιδιαίτερα δύσκολες, μέχρι ανυπόφορες πολλές φορές. Τ

ις συνθήκες αυτές επιδεινώνει η μακρά απουσία από το σπίτι και την υπόλοιπη οικογένειά τους, καθώς και τα αυστηρά μέτρα προστασίας που απαιτούνται για να μην προσβληθούν από ιώσεις που θα δυσκολέψουν τη θεραπεία τους και ιδιαίτερα αυτούς τους δύσκολους καιρούς με την Covid-19.

Πρόσφατα μας επισκέφθηκε στους ξενώνες μας ο Υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, μαζί με την ομάδα εργασίας του, στον οποίο εκθέσαμε τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.Η ευαισθητοποίηση υπήρξε άμεση και η προσφορά του Υπουργείου του στα παιδιά των ξενώνων μας ουσιαστική και πολύτιμη.

Έτσι, σήμερα κάθε παιδί που φιλοξενούμε στους ξενώνες μας, έχει πρόσβαση σε εξοπλισμό και διαδίκτυο από το δωμάτιο που φιλοξενείται, με αποτέλεσμα να μπορεί να γεμίσει τις ατέλειωτες ώρες που περνάει μέσα σε αυτό, είτε κάνοντας διαδικτυακά παρέα με την οικογένειά του –αδέλφια, γιαγιά, παππού– στο σπίτι του, είτε παίζοντας διάφορα παιχνίδια και το σπουδαιότερο –εφόσον είναι μαθητής– μπορεί να συνεχίσει τα μαθήματά του από το δωμάτιό του.Αυτή η δυνατότητα δεν υπήρχε πριν την επίσκεψη του κ. Πιερρακάκη και της ομάδας του στη Φλόγα.

Ευχαριστούμε το φίλο της Φλόγας καθηγητή Κωνσταντίνο Μπανίτσα για τη συνολική υποστήριξη του, μέχρι και την τοποθέτηση ακόμα και του τελευταίου υπολογιστή.Ιδιαίτερα ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον ίδιο τον  κ. Κ.  Πιερρακάκη και την ομάδα του.Πραγματικά, χάρη στην παρέμβασή τους, η ζωή στους ξενώνες μας μπήκε σε μια άλλη διάσταση.